26 / 04 / 2024

Pendik Fatih, Ahmet Yesevi ve Kavakpınar tesislerinde son durum!

Pendik Fatih, Ahmet Yesevi ve Kavakpınar tesislerinde son durum!

Pendik Belediyesinin Fatih, Ahmet Yesevi ve Kavakpınar mahallelerine kazandıracağı yatırımların inşası hızla ilerliyor. İşte Pendik'in yeni kültür merkezleri, bilgi evleri ve spor tesislerindeki son durum...



Pendik’te hizmet veren kültür merkezleri, bilgi evleri ve spor tesislerine yenilerini eklemek üzere çalışmalarına ara vermeden devam eden Pendik Belediyesinin  Fatih,  Ahmet Yesevi ve Kavakpınar mahallelerine kazandıracağı   yatırımların inşası  hızla ilerliyor. 


Arif Nihat Asya Kültür Merkezi, Hamid Aytaç Kültür Merkezi, Hüseyin Vassaf Bilgi Evi, Ali Ulvi Kurucu Bilgi Evi, Yahya Kemal Beyatlı Bilgi Evi, Sülüntepe Spor Kompleksi, Dumlupınar Spor Kompleksi ve Yeşilbağlar Spor Kompleksi. Pendik Belediyesi kente toplamda 100 bin metrekare alanı kaplayan kültür ve spor merkezleri kazandırdı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Pendik Belediyesi, yine Fatih Mahallesi’nde Bilgi Evi, Ahmet Yesevi ve Kavakpınar Mahalleleri’nde kültür merkezi inşaatlarına da devam ediyor. Esenler Spor Kompleksi’nin inşası ise İl Özel İdaresi tarafından yürütülüyor. Tesisler tamamlandığında 7’den 70’ herkese hizmet verecek.


Fatih Mahallesi  Neşat Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi!


Gençlere daha iyi bir gelecek sunmak için birçok mahalleye bilgi evi kazandıran Pendik Belediyesi, Fatih Mahallesi’nde hizmet verecek merkezin inşasını büyük bir hızla tamamlıyor.  Milli Egemenlik Parkı yanında yapımı devam eden bilgi evinin kaba inşası tamamlandı. İç dekorasyon ve ince işçilikleri devam eden bilgi evinin üst katında etüt merkezi yer alırken; zemin katta giyinme odaları ve dükkânlar bulunacak. Ayrıca merkez bünyesinde halı saha yer alıyor.


Kavakpınar Kültür Merkezi!


Geçtiğimiz Mart ayında inşasına başlanan 4 bin 500 metrekare alana sahip Kavakpınar Kültür Merkezi’nin çalışmaları olanca hızıyla sürüyor. Hafriyat çalışmalarının ardından taban betonu atılan  merkezin temel hazırlıkları tamamlandı. Artık yükselmeye başlayacak merkezde halı saha, fitness salonu, gençlik ve etüt merkezleri, kütüphane ile kafeterya bulunacak. Merkezin 2015 yılı sonuna doğru tamamlanması hedefleniyor.


Ahmet Yesevi Kültür Merkezi!


Bünyesinde bulunan fonksiyonlarıyla kente sosyal, kültürel, spor ve sağlık alanında artı değer katan kültür merkezlerinden bir tanesi de Ahmet Yesevi Mahallesi’ne inşa ediliyor. Şubat ayında temeli atılan ve Osmanlı mimarisinden esintiler sunan kültür merkezinin A Blok’unun kaba inşaatı tamamlanırken; B Blok’un 1. Kat tabliyesi atılıyor. 4 bin 600 metrekare inşaat alanına sahip kültür merkezinde İSMEK kursu, aile sağlığı merkezi, çok amaçlı salon, gençlik merkezi, fitness salonu gibi birimler bulunacak.


Pendik Belediyesi


Geri Dön