24 / 04 / 2024

Pendik Sülüntepe, Velibaba ve Fevziçakmak Mahalleleri tapularına kavuşuyor!

Pendik Sülüntepe, Velibaba ve Fevziçakmak Mahalleleri tapularına kavuşuyor!

Pendik Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi’nden sonra Sülüntepe, Velibaba ve Fevziçakmak Mahallelerinde de hak sahiplerine tapularını kazandırıyor. Üç adet parseli daha Hazine’den devralan Pendik Belediyesi, arsaların satış işlemlerine başlayacak.




Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin,  göreve geldiği günden beri  çözmek için büyük çaba harcadığı  tapu sorununda somut adımlar atmaya devam ediyor. Pendik Belediyesi, daha önce Ertuğrulgazi Mahallesi’nde 111768 m2 alanlı bir parselin tapusunu Hazine’den devralmıştı. Şimdi de Sülüntepe’de Şeyhli 811 parsel, Velibaba’da Dolayoba 43 parsel ve Fevziçakmak Mahallesi’nde Dolayoba 8691 ada 18 parsel olmak üzere toplam 111785 m2 alanlı üç parsel daha Pendik Belediyesine geçti.  Böylece toplamda 223 bin 553 m2 alanlı kısım, hak sahiplerine satış işlemleri için Pendik Belediyesine devredilmiş oldu.


Devralınan alanda toplam 380 yapı içinde 600 bağımsız bölüm bulunuyor. Şu ana kadar 58 gecekondu sahibine arsa satışı yapılırken, diğer hak sahiplerini de tapularına kavuşturmak için satış işlemleri devam ediyor.


Velibaba ve Yayalar’da tapular onaylandı


Velibaba Mahallesi’nde 1.391 , Yayalar Mahallesi’nde ise 92 parsel tapularında Maliye Bakanlığının onay süreci tamamlanarak İstanbul Defterdarlığı’na gönderildi. Pendik Belediyesi ve Defterdarlık,   satış bedelini tesbit etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Tapuları Defterdarlıktan teslim adıktan sonra hak sahiplerine devri için satış işlemleri başlayacak. 


Pendik Belediyesi


Geri Dön