29 / 03 / 2024

Pendik'e geri dönüşüm ayrıştırma tesisi inşa ediliyor!

Pendik'e geri dönüşüm ayrıştırma tesisi inşa ediliyor!

Çevreye ve ekonomiye yararlı projeleri sürdüren Pendik Belediyesi, Türkiye’de ilk defa saatte 8 ton ayrıştırmalı tam otomatik “Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi”ni inşa ediyor.




Geçtiğimiz yıl Güllübağlar Mahallesi'nde Türkiye'nin ilk onaylı 1. sınıf Atık Getirme Merkezi'ni hizmete kazandıran Pendik Belediyesi, şimdi de Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi kuruyor. Ramazanoğlu Mahallesi’nde yapımı süren dev ayrıştırma tesisi sayesinde kâğıt, karton, plastik, cam ve metal ambalaj atıkları son teknoloji makinelerle kısa sürede türlerine göre ayrıştırılarak bu atıkların geri dönüşümü sağlanacak. Toplanan atıklar paketlenip depolanarak geri dönüşüm firmalarına verilecek. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunanBelediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, çevre konusunda belediye olarak çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek “Bütçemizin önemli bir bölümünü çevre ve temizliğe ayrılıyor. Çevreye, geri dönüşüme yönelik yatırımlarımız sürecek.” şeklinde konuştu.    


3 bin metrekarelik alana sahip 


Yapımı bu yıl tamamlanacak olan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi, 1.500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 3 bin metrekarede hizmet verecek. Toplanan  geri dönüştürülebilir tonlarca atıklarla hem doğal kaynaklar  ve çevre korunmuş olacak hem de ekonomiye katkı sağlanacak.



Pendik Belediyesi



Geri Dön