20 / 04 / 2024

Penta banyoların kapısını aralıyor!

Penta banyoların kapısını aralıyor!

Teknoloji alanında yaşanan değişimler banyolara da yansıyor. Penta Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın 30'un üzerinde armatür & aksesuar modeliyle Türkiye'nin en zengin ürün grubunu sunduklarını belirtti.



Teknoloji alanında yaşanan değişimler banyolara da yansıyor. Tasarımın ön plana çıkmaya başladığı banyolar, günümüzde esnek çalışma şartları ve saatlerinden dolayı evde geçirilen zaman diliminin artmasıyla duş mekânı olmaktan çıkıp sağlık ve SPA alanı haline de geliyor. 


2001 yılından bugüne “Banyo armatürleri ve aksesuarları” ürün grubunda uzmanlaşmış olan Penta Yönetim Kurulu Başkanı Salih Aydın 30'un üzerinde armatür & aksesuar modeliyle Türkiye'nin en zengin ürün grubunu sunduklarını belirterek, evde geçirilen zaman dilimi arttıkça banyoların değişime uğradığını söyledi. Aydın, geçmişte ustaların karar verici olduğu ve genelde siyah, beyaz ya da koyu renklerin hâkimiyetindeki banyo armatür ve aksesuarlarında artık kadınların söz sahibi olduğu yeni bir tüketici profili oluştuğunu ifade ederek, bu grubun, marka bilinirliğinden çok, marka memnuniyetini hedeflediğini kaydetti. 

Salih Aydın, yaklaşık 1 milyar lira büyüklüğü olan sektörde TSE belgesi bulunan üretici sayısının yaklaşık 150 olduğunu belirterek 22 ülkeye ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi. "Geleceğin Avrupa’sı, Afrika olacak. Biz de Afrika'da konumlanmak istiyoruz" diyen Aydın, turizm tesisi, hastane ve okul gibi toplu yaşam alanlarına da ürün verdiklerini, kentsel dönüşümün de kendileri için fırsat oluşturduğunu söyledi. 

5 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra istifa ederek girişimci olduğunu belirten Salih Aydın, ortağı İsa Baş'la Sultanbeyli'deki fabrikalarında "Penta" markasıyla armatür, musluk, duş sistemleri ve banyo aksesuarlarından oluşan 2 bin 500 çeşit ürünün üretimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Penta Banyo olarak yaklaşık 350 yapı showroomu olan bayisi ve 22 ülkeye ulaşan ihracatı ile Türkiye'de sektöründe ilk 5'te yer aldıklarını ifade eden Aydın, önümüzdeki 2 yılda sektörden yüzde 10'luk pay almak istediklerini kaydetti. 


Her evde banyolar SPA’ya dönüşüyor

Aydın yaptığı açıklamada gelecekte ürün grupları olan su armatürleri başta olmak üzere bütün yapı malzeme sektöründe hijyen ürün grubu anlayışının endüstriyel bir bakış açısından, toplu yaşam ve kullanım alanlarından çıkıp konutlara doğru gelişeceğini düşündüklerini belirterek şunları söyledi: “Ayrıca esnek çalışma şartları evde geçen zamanı çok fazla arttıracağından evdeki ünitelerin, mekânların keskin ayrışması yerine daha soft kullanımını ve yerleşimini göreceğiz. Tasarımda sıkça gördüğümüz salon-mutfak ilişkisini gelecekte ortak mekân olarak yatak odası - banyo ve yer açılan spor alanları olarak da göreceğiz.

Artık banyolar birer SPA’lara dönüşmekte; kişisel bakımdan öte; sağlıklı yaşam alanları işlevleri görmektedir. Bu düşünce doğrultusunda “BANYO KEYFİ” mottosunu da ürün portföyümüzle, tasarım ve fonksiyonellik olarak desteklemekteyiz.“ 


Çevreye duyarlı ürünler ve tüketici

Penta olarak gerek armatür, gerekse duş sistemlerinde %50’ye varan su tasarruflu ürün gruplarının yaygınlaşmasını fiyat politikalarıyla destekledikleri söyleyen Aydın, “sadece bir serimizde değil birçok ürün grubumuzda su kullanımını minimize eden teknik aksamlar kullanmaktayız. Bütün bunlara rağmen Penta ailesi olarak, tükenmekte olan doğal kaynaklarımızın tasarruflu, verimli kullanımını sadece ürün odaklı bir çözüm olarak elbette görmüyoruz. Tüketici bilincinin, kentlilik bilincinin gelişimi, özellikle çocukluk yaşlarından itibaren yaşanılan şehre sahip çıkma kültürünün, değerinin gelişimi yaşanabilir bir kent için olmazsa olmaz ön şarttır diye düşünüyoruz. Zira biliyoruz ki; yaşanılan kente ait olma bilinci her konudaki verimliliğin ön koşuludur” dedi. 

Ayna, duş sistemleri, aksesuarlar ve armatürleri bir seri halinde de tüketiciyle buluşturan Penta'nın cep telefonuna bluetooth ile bağlantı sağlayarak duş alırken müzik dinleyebilme ve gelen çağrıyı cevaplayabilme imkânı tanıyan IQ160 akıllı duş sistemi de bulunuyor.



Geri Dön