26 / 04 / 2024

Perpa Towers Projesi'ne çarşıdan veto geldi!

Perpa Towers Projesi'ne çarşıdan veto geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İmar A.Ş.'nin birlikte ilanen satışa arzettiği Perpa'daki arsa satışına Perpa Çarşısı A blok maliklerinden veto geldi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İmar A.Ş.'nin birlikte ilanen satışa arzettiği Perpa'daki arsa satışına Perpa çarşısı A Blok maliklerinden itiraz geldi. Perpa Towers Projesi'nin uygulanacağı arsaların 2007 yılında yapılan imar planı tadilatı sonucu haklarının zayi olduğuna inanan Perpa A blok kat malikleri, bu satışa kat malikleri olarak katılmalarını mümkün olmadığını ilan ettiler.

Gazetelere verdikleri ilan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Perpa Towers Projesi kapsamında önce arsa satışı sonra da buraya yapılması planlanan 4 kuledeki hisselerini satışa çıkarmasının kendi rızaları dışında gerçekleştiğini belirten Perpa A Blok Kat Malikleri, bu emrivaki karşısına her türlü yasal haklarını kullanacaklarını ifade ettiler.

Satışa çıkan arsanın özellikleri
Şişli Kaptan Paşa Mahallesi, Darülaceze Caddesi  Perpa İş Merkezi'nin önünde ve arkasında bulunan arsalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 40 ve İstanbul İmar Limited Şirketi'nin yüzde 5 hissesi var.  İmar planlarında merkezi iş alanı ve sosyal alt yapı alanı olarak görünen arsa 22 bin 850 metrekare ve 12 bin 493 metrekare olmak üzere toplam 35 bin 343 metrekare büyüklükte. Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İmar Ltd. ile satışa çıkardığı yüzde 40'lık kısma tahmin bedel olarak 169 milyon 219 bin 200 TL+KDV, İstanbul İmar Limited ise yüzde 5 hissesi için 21 milyon 152 bin 400 TL+KDV istiyor. Toplamda istenen tahmin bedel ise 190 milyon 371 bin 600 TL+KDV. Arsanın geçici teminatı ise 5 milyon 711 bin 148 TL olarak belirlendi. İhale 24 Mart 2010 günü saat 12.00'de.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Perpa Towers'a kat malikleri vetosu
Dört kule olarak tasarlanan ve ön çalışmaları yapılan Perpa Towers'da sorunlu bir döneme giriliyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İmar A.Ş.'nin birlikte satışa çıkardıkları toplam 35 bin 343 metrekarelik arsaya veto geldi. Arsa satışına veto, Perpa Çarşısı A blok maliklerinden geldi. Elde edilen bilgilere göre, A blok kat malikleri, Perpa Towers projesinin uygulanacağı arsaların 2007 yılında yapılan imar planı tadilatı sonucu haklarının zayi olduğunu düşünüyor. Bu yüzden satışa kat malikleri olarak katılmalarının mümkün olmadığını ilan eden A blok kat malikleri, gazetelere verdikleri ilanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Perpa Towers Projesi kapsamında önce arsa, ardından da burada yapılması planlanan 4 kuledeki hisselerini satışa çıkarmasının kendi rızaları dışında gerçekleştiğini öne sürdüler. Perpa A Blok kat malikleri, bu emrivaki karşısına her türlü yasal haklarını kullanacaklarını vurguladılar.

Tahmini bedeli 190 milyon TL
Satışa çıkan Perpa Towers Kulelerinin arsasının yüzde 45'i 35 bin 343 metrekare büyüklükte. Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İmar Ltd. hisselerine toplamda tahmini bedel olarak 190 milyon 371 bin 600 TL biçildi. Geçici teminat ise 5 milyon 711 bin 148 TL olarak belirlendi.
Hüseyin Belibağlı


Geri Dön