19 / 04 / 2024

Petrol 11 ayın en düşüğünde! Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor

Petrol 11 ayın en düşüğünde! Akaryakıt fiyatlarına dev indirim geliyor

Brent petrolün varil fiyatının düşmesiyle birlikte çarşamba gecesi benzine 2.15, motorine 1.90 lira indirim geleceği tahmin ediliyor. Benzin Nisan 2022'den bu yana ilk kez 20 liranın altına inecek.



Araç sahipleri bu haberi bekliyordu. Akaryakıtta yapılacak indirimle Benzin 20 liranın altına inecek. Akaryakıt piyasası uzmanı Cahit Saraçoğlu'nun aktardığına göre, ABD piyasalarının açılmasıyla yurt dışı ürün fiyatlarındaki sert düşüş nedeniyle benzin ve motorine indirim geleceği tahmin ediliyor. İndirimin çarşamba gecesi pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.

Dünya genelinde yoğun makroekonomik veri akışı, küresel petrol talebine ilişkin belirsizliğe yol açarak fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön