26 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarında her hafta yapılan zamlar ile birlikte yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. Bilindiği üzere Türkiye, enerji ihtiyacının neredeyse tamamını ithal etmekte ve bu da onu büyük fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız bırakmaktadır. Peki 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar?



LPG, Dizel ve Benzin litre fiyatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Türkiye, tükettiği petrol ve doğalgazın neredeyse tamamını ithal ettiği için büyük bir baskı altında kalıyor. Aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) Rus petrolüne yönelik ambargo üzerinde henüz anlaşmaya varamaması ve ambargo önerilerini bir miktar gevşetmeye yönelmesi güçlü dolar ve küresel ekonomik endişeler petrol fiyatlarını aşağı çektiği belirtildi.

Bugün ICE'de brent petrolün varil fiyatı 103,19 dolar seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 1,35 dolar düşüşle 104,58 dolar seviyesinde olduğu açıklandı.

Alınan bilgilere göre; NYMEX'de Batı Teksas petrolü de düne göre 1,24 dolar kayıpla 101,85 dolar/varil seviyesinden işlem görmektedir.  

Analistler brent petrol fiyatları için destek seviyesi olarak 104 doları işaret ediyor ve buranın üzerinde kalınamaması halinde 101,65 dolara kadar geri çekilme bekleniyor.

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

MAZOTA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ZAM GELECEK Mİ?

Bilindiği üzere Brent petrolde yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarınaz zam olarak yansımaya devam etmektedir. Son gelen iddialara göre benzine 16 Mayıs'ı 17 Mayıs'a bağlayan gece zam yapılması bekleniyor. Dizel araç sahipleri için henüz zam beklentisi olmadığı açıklandı.  

16 MAYIS’TA YENİ BİR ZAM VAR MI?

Her hafta yeni bir zam ile karşı karşıya kalan Benzin fiyatları ile ilgili yapılan son açıklamaya göre 17 Mayıs gecesinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 68 kuruş zam yapılması bekleniyor. Mazat fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi. Brent petrolde ve yurt içi döviz kurunda yaşanan artış devam etmesi halinde mazota da ilerleyen günlerde zam gelebileceği açıklandı.  

BENZİNE NEDEN ZAM YAPILDI?

Rusya Ukrayna’da yaşanan barış müzakerelerinde çıkmaza girilmesi, dünya piyaslarını etkilerken aynı zamanda yaşanan ekonomik durgunuluk, yurt içinde döviz kurundaki artış ve brent petrolde yaşanan artış nedeniyle ülkemizde benzine yeni bir zam beklentisi oluşmuş oldu. Kesin olmamakla beraber Türkiye'de 16 Mayıs pazartesi günü benzin fiyatlarına yaklaşık 1,68 lira LPG fiyatlarına ise 40 kuruş zam yapılması beklenmektedir. 

BENZİN NE KADAR OLDU?

Yapılacak yeni zam ile birlikte İstanbul'da 22,8 TL olacak.

Ankara'da 22,93 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

İzmir'de ise benzin 22,94 TL'den satışa sunulması bekleniyor.

Petrol fiyatlarında yeni zam var mı? 1 litre benzin dizel LPG fiyatı ne kadar oldu?

AB ENERJİ PİYASASI İÇİN YOL HARİTASI HAZIRLIYOR!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre,  Rusya'nın doğal gaz arzını kesmesi veya ciddi şekilde sınırlaması durumunda enerji piyasasına müdahale için bir yol haritası taslağı hazırladığı açıklandı.

AB Komisyonu'nun enerji piyasasına müdahale için belirlediği tedbirler paketinde doğal gaz fiyatı için bir üst sınır uygulanması uygulanmaktadır.

Olağanüstü bir tedbir olarak uygulanacak bu fiyat üst limitinin süresinin sınırlı olacağını belirtirken AB Komisyonu, fiyatın piyasada belirlenmesinin mümkün olduğu kadar devam ettirme taraftarı olduklarını açıkladı.

AB Komisyonu'nun 18 Mayıs'ta üyelere sunacağı teklifte bu tarihten önce de değişikliklerin olabileceği açıklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön