29 / 03 / 2024

Petrolde yeni hamle! 13 ilde daha...

Petrolde yeni hamle! 13 ilde daha...

Türkiye, dışa bağımlılığa son vermek için özellikle savunma sanayii ve enerji alanında çalışmalar hızlandı.



Denizlerde karış karış arama yapan Türkiye, 540 milyar metreküplük tarihi keşfin ardından karada da Cumhuriyet tarihinin en büyük arama kampanyası için start verildi. Son sekiz ayda 13 ilde 20'ye yakın saha için arama ruhsatı alan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, yıl sonunda günlük petrol üretimini 65 bin varile çıkararak rekor kırmayı hedeflenmekte.

13 İL 20 KUYU
Yeni Şafak'ın haberine göre; Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, potansiyel gördüğü sahalar için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün kapısını çalmaya devam ederken, senenin başından beri kurumun bakanlıktan petrol aramak için talepte bulunduğu il sayısı 13'e, saha sayısı ise 20'ye yükseldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön