25 / 04 / 2024

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.



Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, Gazete Duvar'daki köşesinde "Pay vadeli kontratların son tarihi 30 Eylül. 5 Ekim’de ya bazı kurumların temerrüde düştüğünü ya da tahtalar tabandan devam ettikçe takasa para aktardıklarını veya takasın tıkandığını göreceğiz. 3 Ekim zurnanın zırt dediği zaman olacak. Akşam piyasa kapanacak, fiyatlar uzlaşılacak ve ertesi sabah uzun pozisyonda olanlar eğer pozisyon kapatmadılarsa hisse senetleri hesaplarına fiziki şekilde teslim edilecek" diye yazdı.

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, yazısında şunları kaydetti:

"Pazartesi günü TSPB ve SPK’da gerçekleşen acil kodlu toplantıda Vadeli piyasa kontratlarında nakdi uzlaşma talep edildi fakat bu talep geri çevrildi. Nedenleri basitti; nakdi uzlaşma istisnasını yatırımcıya anlatamazlardı ve Arbitraj Fonlarını zor durumda bırakırlardı. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön