19 / 04 / 2024

Piyasalarda son dakika: Euro yükselişe geçti! İşte son dakika euro kuru

Piyasalarda son dakika: Euro yükselişe geçti! İşte son dakika euro kuru

Milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip edilen euro kuru bugün gün içinde yükselişe geçerek değer kazandı. Euro bugün 0,33 artış kaydederek yükseldi. Peki euro/TL kaç lira? Euro ne kadar? İşte son dakika euro kuru 5 Temmuz 2022...



PİYASALARDA SON DAKİKA

  • Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ECB'nin temmuz ayında 25 baz puanlık faiz artışı planladığını ifade etse de 50 baz puanlık faiz artışının masada olmasını belirten üyelerin sayısı gittikçe yükseliyor.
  • Bu hafta bölgede gözler açıklanacak makroekonomik verilerdeki işaretler ile birlikte Lagarde'ın cuma günü yapacağı açıklamalara çevrilirken, açıklamalarda ECB'nin faiz kararının büyüklüğüne yönelik beklentiler araştırılacak.

Piyasalarda son dakika: Euro yükselişe geçti! İşte son dakika euro kuru

  • Cuma günü bu gelişmeler ile, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,23, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,14 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 0,29 değer kazanırken, İngiltere'de FTSE 100 yatay seyretti. Avrupa'da endeks vadeli işlem kontratları yeni haftaya ise düşüşle başladı.
  • Asya pay piyasaları haftaya karışık bir seyirle başladı. Özellikle Çin'de geçen hafta açıklanan olumlu makroekonomik veriler söz konusu seyirde etkili olmaya devam ediyor.
  • Yurt içinde gözler bugün açıklanacak enflasyon verilerine çevrilirken, AA Finans beklenti anketine katılan ekonomistler, TÜFE'nin haziran ayında yüzde 4,44 artmasını bekliyor.
  • Cuma günü alış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,60 artış ile 2.443,77 puandan tamamladı.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön