29 / 03 / 2024

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Hem yurt dışı hem de yurt içindeki piyasaların adeta nefeslerini tutarak beklediği faiz kararları açıklandı. Avrupa ve İngiltere merkez bankaları faiz kararlarını duyurdu. Peki bu iki dev bankanın faizle ilgili kararları nasıl oldu?



Hem Avrupa Merkez Bankası (ECB) hem de İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararlarını duyurdu. Buna göre, iki banka da piyasaların beklentisi dahilinde faiz oranlarında 50 baz puan artışa gitti.

Piyasaların beklediği haber geldi! İki dev banka faiz kararlarını duyurdu!

Kararını ilk açıklayan İngiltere Merkez Bankası, politika faizinin 50 baz puan artırılarak yüzde 4,0 seviyesine çıkarılmasına karar verildiğini duyurdu.

Bankanın Para Politikası Kurulu tarafından açıklanan karar metnine göre, kurulun 2 üyesine karşı 7 üyesinin kararıyla politika faizi 50 baz puan artırılarak yüzde 3,50’den yüzde 4,00 seviyesine yükseltildi.

Açıklamada, BoE’nin politika faizinin artırılması yönündeki kararının, enflasyonun yüzde 2 seviyesine çekilmesi hedefi doğrultusunda alındığı belirtilerek, İngiltere ekonomisinin bu yılın içerisinde resesyona girmesinin beklendiği, ancak bu resesyonun daha önce tahmin edilenden daha kısa sürmesinin öngörüldüğü vurgulandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön