19 / 04 / 2024

Platin yatırımı mantıklı mı? İşte 3 Mart 2022 platin fiyatı!

Platin yatırımı mantıklı mı? İşte 3 Mart 2022 platin fiyatı!

Altın ve gümüş kadar yaygın olarak adı geçmese de platin de yatırım yapılabilen kıymetli metaller arasında yer alıyor. Altın ve gümüş dışında başka bir yatırım aracı arayanlar platini de araştırıyor. Peki platin nedir ve platine yatırım yapılır mı?



Platin, en az gümüş ve altın kadar değerli metaller arasında yer alıyor. Yatırımcılar yatırım enstrümanlarını yakından takip ederken karşılarına çıkan platini de sorgulatıyor. Platin nedir ve platine yatırım yapmak mantıklı mı? sorusunun cevabı merak ediliyor. 

Platin, kimyasal özellikleri ve çok az bulunmasından kaynaklı olarak dünyadaki en pahalı ve değerli metaller arasında bulunuyor. Öyleyse platine yatırım yapmak mantıklı mı? Platinin bugün değeri ne kadar? İşte merak edilenler...

Platin yatırımı mantıklı mı? İşte 3 Mart 2022 platin fiyatı!

Bazı analistlere göre değerli metal ailesinden biri olan platin de yükseliş bekleyen metaller arasında bulunuyor. Platin de dünya genelindeki gelişmelerden etkilenerek ani iniş ve çıkışlar göstermektedir. Platinin gramı şu dakikalarda 35,240 dolar iken, onsu 1,098,00 dolardan işlem görüyor.

Platin yatırımı mantıklı mı? İşte 3 Mart 2022 platin fiyatı!

Altın ve gümüş kadar yaygın bir yatırım aracı olmasa da, tercih eden yatırımcılar bulunmakta. Dünyada sayılı sayıda olmasından dolayı pahalı ve en değerli metallar arasında yer alıyor. Fiziki platini kuyumculardan satın alınabiliyor. Platin çoğunklukla 1, 2.5, 5 ve 10 gram şeklinde satılmakta. Dünyadaki platin rezervinin yüzde 90’ı Güney Afrika’da yer alıyor. Türkiye’de platin rezervi bulunmamaktadır.

Beyaz metal platin tozu dumana katmaya hazırlanıyor! Platin bugün ne kadar?

Müteahhitler şokta! Tarihte bir ilk: Demir fiyatları rekor kırdı!

Flaş açıklama: Gümüş altından çok kazandıracak!

Paladyum bugün ne kadar? Paladyuma nasıl yatırım yapılır?

Gümüş fiyatları rekora koşuyor! 2 Mart 2022 gümüş fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön