28 / 03 / 2024

Polatlı Belediyesi dopingli sporculara verdiği arsalarını geri aldı!

Polatlı Belediyesi dopingli sporculara verdiği arsalarını geri aldı!

Polatlı Belediyesi tarafından milli sporcu Aslı Çakır Alptekin’e açılan arsa davası, Polatlı Belediyesi lehine sonuçlanırken, Gamze Bulut’un ise dava süreci devam ediyor.




2012 Yılında düzenlenen Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede birinci olarak altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ve ikinci olarak gümüş madalya kazanan Gamze Bulut’un dopingli olduklarının belirlenmesinin ardından; o dönem Belediye Meclisi kararı ile Polatlı Belediyesi tarafından kendilerine verilen arsaların geri alınması için dava açıldı. Milli sporcu Aslı Çakır Alptekin’e açılan dava, Polatlı Belediyesi lehine sonuçlanırken, Gamze Bulut’un ise dava süreci devam ediyor. Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya; ‘Ulusal ve Uluslararası Müsabakalarda Derece Alan Sporcuya Ödül Verilmesi’ hususunda Belediye Meclisi’nde komisyon çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

 

BAŞKAN YILDIZKAYA; “BAŞARILI SPORCULARIN ÖDÜLLENDİRİLMESİNİ BİR SİSTEME BAĞLIYORUZ”
 

Dopingli oldukları belirlenen iki sporcuya, bir önceki dönem Belediye Meclisi kararı ile bağ evlerinde verilen arsaların geri alınması için çalışmaları başlatan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya konu ile ilgili; “Bir önceki dönemde iki olimpiyat şampiyonuna bağ evlerinde arsa tahsisi yapılmıştı. Bu iki sporcuda doping tespit edilmesinin ardından, Polatlı Belediyesi olarak dava açtık. Bir tanesinin davasını kazandık, tescili yapıldı. Diğer dava ise temyizde onu da kısa zamanda geri alacağımızı düşünüyorum. Belediye Meclisi’nde oluşturduğumuz komisyon ile yakın zamanda ‘Ulusal ve Uluslararası Müsabakalarda Derece Alan Sporcuya Ödül Verilmesi’ hususunda bir düzenleme getireceğiz. Başarılı sporcuların ödüllendirilmesini bir sisteme bağlayacağız. Çocuklarımız hangi başarı ile hangi ödülü alacaklarını önceden bilecekler. Amacımız sporcularımızı başarılı olmaları için teşvik etmektir. Polatlı, spor açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Atacağımız adımlar ile şehrimizden yeni şampiyonlar çıkacağına inanıyorum. Sporun toplumu birleştirici bir güç olduğuna inanıyorum. Şehrimizde, göreve geldiğimiz günden bu yana farklı spor dallarında takımlarımıza ve sporcularımıza her daim destek oluyoruz. Geçtiğimiz yıl bayan hentbol takımımız 1. Lige yükselerek büyük bir başarı elde etti. Şu an 1. Ligde de güzel bir performans sergiliyor. Futbol branşında 1926 Polatlı Belediyespor olarak oluşturduğumuz güzel ve nezih kadroyla, amatör bir ruhla hiçbir karşılık beklemeden başarı için çabalıyoruz. Haftalardır alınan başarılı sonuçların da, bu güzel birlikteliğin ve inancın işareti olduğunu düşünüyorum. Polatlı ilerleyen yıllarda adından spordaki başarıları ile bahsettiren bir şehir olacaktır. Şehrimiz her zaman en güzel başarılara layıktır.” şeklinde konuştu.




Polatlı Belediyesi



Geri Dön