20 / 04 / 2024

Polonezköy Tabiat Parkı imar planı için toplu itiraz!

Polonezköy Tabiat Parkı imar planı için toplu itiraz!

Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TEMA'nın da aralarında bulunduğu STK'ler ve meslek odalan, Polonezköy Tabiat Parkı'nı yapılaşmaya açan imar planına toplu halde itiraz etti.




Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve TEMA'nın da aralarında bulunduğu STK'ler ve meslek odalan, Polonezköy Tabiat Parkı'nı yapılaşmaya açan imar planına toplu halde itiraz etti. İtiraz dilekçesinde planların yörenin tüm özgün değerlerini tahrip edecek bir sürecin fitilini ateşleyeceğine diikkat çekildi. STK'ler sonuç alamazlarsa yargıya başvuracaklar. 

Şimdi de trafo için yer istediler Türkiye Elektrik İletişim AŞ Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) dün "acele" koduyla Polonezköy Muhtarlığı'na yazı göndererek trafo yapmak için orman sahasından 30 bin metrekarelik arazi istedi. 

Yazıda, gerekli girişimin Orman ve Su İşleri Bakanlığı nezdinde 14 Ocak'ta yapıldığı ancak sahanın muhtarlık sınırları içinde kaldığı belirtildi. Talep köylülerin tepkisine neden oldu. 



Cumhuriyet


Geri Dön