25 / 04 / 2024

Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonuyla Avrupa vatandaşlığının önü açıldı!

Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonuyla Avrupa vatandaşlığının önü açıldı!

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) başvurularında, gayrimenkul alımı genellikle ilk akla gelen ve en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Peki gayrimenkul yatırımı alarak Avrupa vatandaşlığı alınabilir mi? İşte detaylar...



Portekiz Golden Visa (Altın Vize) başvurularında, gayrimenkul alımı genellikle ilk akla gelen ve en çok tercih edilen yöntemlerden biri. Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonuyla Avrupa vatandaşlığının önü açıldı. Peki Portekiz Golden Visa ile nasıl Avrupa vatandaşı olunuyor? İşte Portekiz Golden Visa'yla (Altın Vize) ilgili detaylar...

Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonu Nedir? Gayrimenkul Yatırım Fonu alarak Avrupa Vatandaşlığına nasıl başvurulur?

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) başvurularında, gayrimenkul alımı genellikle akla ilk gelen ve tercih edilen bir yoldur. Bununla birlikte, 2019'dan beri pek çok yatırımcı Golden Visa başvurularında Portekiz yatırım fonu seçeneğini tercih etmeye başladı.Tercih sebepleri arasında bu seçeneğin minimum masrafla gerçekleştirilebilmesinin yanı sıra güvenli bir yol olması bulunuyor.

Portekiz’de bir gayrimenkule sahip olduktan sonra, ondan kira geliri elde etmek ya daPortekiz’e gittiğinizde evinizi ailece yazlık gibi kullanmak oldukça cezbeden seçeneklerden. Pratikte, başka bir ülkede ihtiyacınıza uygun bir mülkü bulmak ve ileride elden çıkartmak oldukça uzun süreblir. Bu yüzden Portekiz’de ev satın alarak Golden Visa’ya başvurmak herkese uygun bir seçim olmayabilir. 

 Portekiz Gayrimenkul Yatırım Fonuyla Avrupa vatandaşlığının önü açıldı!

Portekiz Parlamentosu Kasım 2018'de, FCR (risk sermayesi fonu) seçeneğini de Golden Visa yatırım kapsamına aldı. Golden Visa yatırımcıları artık FCR fonuna net 350 bin Euro’luk bir yatırım yaparak, ailece Portekiz vatandaşlığına güvenle başvuruda bulunabilir ve Avrupa vatandaşlığına dönüşen bu programın avantajlarından yararlanabilir. 

Portekiz Venture Capital (Girişim Sermayesi) ismi ilk etapta karmaşık gelebilir, fakat içeriğinde yalnızca gayrimenkul olan, projelendirme-satış konusunda uzman, güvenilir ve başarılı şirketlere yatırım yapmak isteyen Golden Visa adayları açısından oldukça cazip fırsatlar sunar. EUPorto’nun sağladığı Portekiz Gayrimenkul Fonu geçmiş performansı ile Lizbon ve Porto’da güçlü bir gayrimenkul portföyünü elinde tutuyor. 

Portekiz Altın Vize Fonu, Portekiz’in önde gelen gayrimenkul geliştiricilerinin seçkin portföyüne erişim imkanı sunar, yatırım sürecini basitleştirir ve minimum maliyetle Golden Visa sürecinin sonuçlanmasını sağlar. Üstelik, temettü ve sermaye kazançları vergiden muaf tutulur.

Özetle konusunda uzman profesyoneller tarafından yönetilen, özünde sermayenin Avrupa Birliği yasaları tarafından korunduğu, şeffaf, kanunlarla düzenlenmiş ve mali açıdan Portekiz Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’nca (CMVM) denetlenen, ağırlıklı bir şekilde Portekiz’in en iyi lokasyonlardaki taşınmazlara yatırım yaparak, güvenle Avrupa Vatandaşlığı yoluna girebilirsiniz. 

Portekiz Yatırım Fonu seçenekleri için EUPorto danışmanlarıyla iletişime geçebilir, ücretsiz profesyonel destek alabilirsiniz.

2021 Portekiz Golden Visa uygulamasındaki değişiklikler!


Geri Dön