24 / 04 / 2024

Portekiz'den Kovid-19'a karşı kira yardımı!

Portekiz'den Kovid-19'a karşı kira yardımı!

Portekiz'de azınlık sol hükümet, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen ekonomiyi korumak amacıyla 7,2 milyar avroluk yeni yardım paketi açıkladı.



Portekiz'de azınlık sol hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen ekonomiyi korumak amacıyla 7,2 milyar avroluk yeni yardım paketi açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakanlar Kurulu'nda alınan kararlarda, 2021'in ilk yarısında geçerli ve en fazla 2 bin avro olmak koşuluyla, gelirlerinde ciddi düşüş görülen KOBİ'lere yüzde 50'ye varan kira yardımında bulunulması ön plana çıktı.

Ekonomi Bakanı Pedro Siza Vieira, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kira yardımının pakette yer alan önlemlerden "en anlamlı" olanı olduğunu belirtti.

Vieira,  bir yıl öncesine göre gelirlerinde yüzde 25 ile yüzde 40 arasında kayıp olanların 1.200 avroya, bunun üzerindeki kayıplarda da 2.000 avroya kadar kira yardımı yapılacağını belirtti.

Portekiz hükümeti ayrıca, ihracatçı sanayi sektörüne ve turizme şirketlerine yönelik direkt kredileri ve yardımları genişlettiğini açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu, Portekiz'de Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın 2020'de yüzde 9,3'lük düşüşle kapanacağı öngörüsünde bulundu.

 

331 Türk, Portekiz’den ev alarak Golden Visa’dan yararlandı!


Geri Dön