24 / 04 / 2024

Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı?

Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı?

Prefabrik evlerin nasıl ısındığı merak ediliyor. Bu yüzden Prefabrik eve doğalgaz bağlanır mı? sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!



PREFABRİK EVE DOĞAL GAZ BAĞLANIR MI?

Prefabrik evler, beton zemin üzerine inşa edilir. Parçalar önceden hazırlanıp, kurulacağı yerde bir araya getirilir. İnşa edilme süreci de fazlaca kolay olmaktadır. Peki, prefabrik evler nasıl ısınır? Prefabrik evin ısınma sorunu var mı? Prefabrik evlerin ısınma konusuna dair pek çok seçenek bulunmaktadır. Prefabrik evler, doğalgaz, güneş enerjisi, klima, elektrik sobası, yağlı soba veya bacalı soba gibi çeşitli yollar ile ısıtılabilmektedir. Isınma konusunda, prefabrik evlerde herhangi bir sorun yaşanmaz. Evlerin kurulumu, kurulacağı yerdeki iklim koşulları da göz önüne alınarak inşa edilir. İklime göre, bazı değişiklikler yapılabilmektedir. Böylelikle, hiçbir koşulda ısınmama sorunu görülmemektedir. Özellikle güneş enerjisinden çok faydalanılabilen bölgelerde, yoğun olarak güneş enerjisi ile ısınma tercih edilir.

Prefabrik evler, hazır konut ya da deprem konutları olarak da bilinmektedir. Konut sıkıntısına, konforlu, hızlı, güzel ve ekonomik bir çözüm sağlamaktadır. Tasarım itibari ile oldukça hoş bir görüntüye sahip olan prefabrik evler, çoğunlukla iki katlı olur. Prefabrik dubleks ev ve villalar, çok beğenilmektedir. Betonarme villalarla arasında fiyat bakımından dağlar kadar bir fark bulunmaktadır. Türkiye’nin her il ve ilçesinde prefabrik konutlar inşa edilebilir. Prefabrik evlerde ısıtma gibi bir sorun da bulunmamaktadır. Prefabrik konutların üretiminde, bazı şirketler faaliyet göstermektedir.  Prefabrik evlerin ömrü genellikle 40-50 yıl civarında olmaktadır.

ÇELİK EV Mİ PREFABRİK EV Mİ?

  • Prefabrik evlerde kat seçeneği çok sınırlıdır. Tek kat veyahut iki kat şeklinde yapılır. Çelik evler ise çelik malzemenin yapısından kaynaklı olarak çok katlı binalar şeklinde inşa edilebilir.
  • Prefabrik konutlar kullanım ömründen dolayı geçici barınma ihtiyaçlarına göre tasarlanır. Bu prefabrik yapılar genellikle dönemsel kullanılan yaşam alanlarında tercih edilir. Bağ bahçe, yazlık gibi. Çelik konstrüksiyon yapılar da kullanılan malzemeden dolayı oldukça dayanıklıdır ve kalıcı konutlarda kullanılır.
  • Isı ve ses yalıtımı konusunda prefabrik konutlar çelik yapılara göre daha zayıf kalmaktadır. Nedeni ise çelik yapılarda mantolama işlemi iyi yapıldığından ses ve ısı yalıtımı üst düzeyde sağlanmaktadır. Prefabrik konutlarda duvar panelleri ince olduğundan çelik yapılara göre ses ve ısı yalıtımı konusunda pek kullanışlı değildir.

Çelik ev mi prefabrik ev mi?

Prefabrik evler kışın ısınır mı?

Prefabrik ev ruhsat masrafı ne kadar? İşte detaylar!


Geri Dön