26 / 04 / 2024

Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir?

Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir?

Prefabrik yapılar, normal betonarme yapılardan farklıdır. Prefabrik evlerin fiyatı da betonarme yapılara göre farklılık göstermektedir. Peki Prefabrik yapının fiyatı nasıl belirlenir? İşte detaylar!



PREFABRİK YAPININ FİYATI NASIL BELİRLENİR?

Prefabrik evlerin fiyatlarının nasıl belirleneceği konusuna pek çok firma farklı yanıtlar verebilir. Öncelikle prefabrik ev yaptırmayı düşündüğünüz firma, sizden talep edilen ev ölçüsü alır. Standart değerlerde prefabrik ev isteyen müşteriler, fiyatlar konusunda ekonomik seçenekler ile karşılaşabilir. Fakat bu standart özellikler şartların zorlu olduğu bölgelerde kullanılabilirliğini yitirebilir.

Bu bahsedilen zorlu şartlar, doğal olarak bazı bölgelerin iklim şartları ve jeolojik yapıları temel alınarak prefabrik konutların planlanması anlamına gelir. Yapıda kullanılan çeliğin kalitesi ve kalınlığı, duvar kalınlığı ve panellerde kullanılan malzemenin niteliği, çatı izolasyonu, kullanılan pencerenin seri gibi birçok sebebe bağlı olarak müşterilerimiz standart prefabrik ev özelliklerinden uzaklaşmaktadır. Bu gibi özelliklerin standart prefabrik ev maliyeti üzerine kat sayı olarak eklenmesinden dolayı prefabrik ev fiyatları değişkenlik gösterir. Tüm bu değişkenlerin dışında dış ve iç cephe kaplamalarında ve ekstra yalıtım için gerekli olan kaplama malzemeleri ve çatı kaplamasında da kullanılan alternatif malzemeler ile prefabrik ev fiyatlarını etkileyen faktörler bulunmaktadır.

PREFABRİK EV KREDİSİ NASIL ALINIR?

Prefabrik ev kredisinin olup olmadığı merak edilip araştırılmaktadır. Prefabrik konutlar, özellikle doğaya dönmek ve kendi evini kurmak, daha düşük maliyetle yazlık ya da yayla evi sahibi olmak isteyenler ve bir şekilde acil barınma ihtiyacı olan kişilerin aradığı bir yapıttır. Prefabrik ev kredisi bulunmaktadır. Hem de konut kredisine göre daha kısa vadede ödeneme imkanı, hem de borçlanmanın çok daha düşük tutarlarda olmasından dolayı, prefabrik ev kredileri kendine ait ev hayalleri kuran kişilerin ilk tercihi oluyor.  Ortalama olarak da 50 bin TL gibi bir kredi karşılığında, bir prefabrik eve sahip olabilirsiniz. Bunun yanında prefabrik yapılara özel kredi seçenekleri sunan bankaların kampanyaları ile düşük faiz ücretlerinden de faydalanma olanağı da bulunmaktadır.

Prefabrik yapı malzemeleri nelerdir?

Prefabrik ev yapmanın şartları nelerdir?


Geri Dön