23 / 04 / 2024

Premier Kampüs projesinin yüzde 50'si yeşil alana ayrıldı!

Premier Kampüs projesinin yüzde 50'si yeşil alana ayrıldı!

Kağıthane' de yüzde 50 yeşil alana sahip Premier Kampüs Ofis projesine başladıklarını söyleyen Ramadan Kumova, " Sadabad Korusu manzaralı projemizin önü hiç kapanmayacak " dedi...



Sektöre 2010 yılında giren konutta olduğu kadar ofis da yeni yatırımlar yapmayı sürdürüyor. Fer Yapı, Sinpaş'la birlikte hayata geçirdiği iTovverBomonti'nin ardından Kağıthane'de yüzde 50 yeşil alana sahip Premier Kampüs Ofis projesine başladı. TowerBomonti'nin Türkiye'nin ilk küçük metrekareli A Plus ofis projesi olduğunu belirten Fer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ramadan Kumova şu bilgiyi verdi: "iTovver'dan sonra yine Türkiye'de bir ilk olan kampüs ofis konseptini Premier Kampüs Ofis ile hayata geçirdik. Kağıthane'de yer alan projede dünyaca ünlü mimar Julien De Smedt tarafından tasarlandı. Sadabad Korusu'nun karşısındaki Premier Kampüs, aynı zamanda önü hiç kapanmayacak bir manzaraya da sahip. Toplam 58 bin metrekare satılabilir alanı, 4 bin 200 metrekare kiralanabilir alanı bulunan projenin Mayıs 2015'te teslim edilmesi planlanıyor." 150 milyon TL yatırım değerine sahip 150 milyon lira yatırım değerine sahip proje, iş dünyasında yeni Maslak olarak kabul edüen Kağıthane'de 20 dönümlük bir alana kuruldu. Proje birleştirilebilir modüler sayesinde ister 40 metrekare ile 300 metrekare arasında küçük ofisler, ister 800 metrekare ile bin metrekare arasında orta boy ofislerden oluşuyor. "Ne kadarlık bir alana, nasıl bir ofise ihtiyacınız varsa bunun çözümünü sunan Premier Kampüs Ofis'te kendi lobisine sahip, özel girişli 10 bin metrekarelik genel merkez arayanlar için de çözüm bulunuyor" diyen Kumova, "Projede kat ofisleri kadar en üst katlarda yer alan dubleks ofisler 5 bin 600 metrekarelik teraslan ile Sadabad manzarasıyla iş yaşamına bakışı değiştirecek" dedi. Premier Kampüs projesi, cep sineması ve seminer odaları, parti odası ve hobi odaları, toplantı odalan, her yerde wi-fi, sekreterya temizlik hizmeti, İT hizmeti teknik servisi, fitness, squash, pilates, basketbol, dinlenme ve performans havuzları, SPA, sauna, sağlık odası, buhar odası gibi olanaklar sunuyor. 


Fer Yapı'nın hayata geçirdiği projede büyüklükleri 25 ile 1500 metrekare arasında değişen mağaza, cafe ve restoranlara da yer veriliyor. Premier Kampüs Ofis, stok ofis alanları ile büyümeyi düşünen ve küçük bir ofise sahip girişimcilerin işini kolaylaştıkira getirilerini ve beklentilerini iyi belirlemelerini öneriyoruz" yorumunu yaptı. Ofis pazarının geleceği her açıdan umut verici olarak gördüklerini anlatan Kumova, yine de kamunun metropollerin merkezi iş alanlarını doğru yönetmesi, dikey ve yatay büyüme modellerini altyapı yatırımlarını ve toplu ulaşım yatırımlarını hızlandırması gerektiğini belirtti. Özellikle İstanbul özelinde merkezi iş alanlarının alt merkezlere yönlendirilmesi gibi iyi bir strateji takip edildiğini aktaran Kumova, "Bu durum altyapı yatırımları güçlendirilerek devam ederse sürdürülebilir bir gelişmeye sahip dinamik ofis bölgelerine sahip olacak ve trafiği daha kolay yönetilen bir metropolde yaşıyor olacağız" diye konuştu. 


Ofiste konfora olan talep artıyor Türkiye ofis pazarım da değerlendiren Ramadan Kumova, gelişmiş birkaç şehir dışında ofislerin konut stoğu içerisinde kendine yer bulduğunu belirterek, "Bu yapılarda yaşı eski ve günümüz ofis fonksiyonunu taşıyamayacak nitelikte. Gelişmiş şehirlerimizde ise ofis stoğu merkezi iş alanlarında üretilen yeni A ve B sınıfı yapılar haricinde diğer şehirlerimizle aynı özellikleri göstermekte. 


Türkiye'de tamamen ofis kullanımı amacıyla geliştirilen projelerin ofis pazarındaki payının düşüklüğü; pazarın bulunduğu durum açısından önemli bir göstergedir" diye konuştu. 


Türkiye genelinde yaşama ve çalışma alanlarında giderek artan konfor talebi olduğunu vurgulayan Kumova, "Mevcut ofis stoğumuz ve kullanıcı talepleri ofis yatırımlarını güçlendirmeye devam ederken gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında ofis alanı üretiminde de önümüzde çok uzun bir yol olduğunu görüyoruz" açıklamasını yaptı. 


Fiyatlar dünya metropollerinin gerisinde Merkezi iş alanlarında geliştirilen projeler de gerçekleşen kiralama bedelleri İstanbul açısından bakıldığında dahi dünya ticaretine yön veren şehirlerden oldukça gerisinde kaldığını dile getiren Kumova, "Yatırımcılar reel getirişi sabit olan pek çok yatırım alternatifinden gayrimenkule yönelirken kira getirişini baz alırlar. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön