Prof. Dr. Osman Bektaş'tan 'Kuzey Marmara Fayı' açıklaması!

Kuzey Marmara Fayı'na ilişkin bir açıklama yapan Prof. Dr. Bektaş, “Tekirdağ-İstanbul arasında kilitli bölgelerde kırılarak, kilitli olmayan bölgelerde sürüklenerek birikmiş deprem enerjisini harcar" dedi.
Beklenen büyük İstanbul depremi son senelerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken uzmanlardan da konu ile ilgili olarak peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.
Pek çok uzman söz konusu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yaşanacak büyük depremde çok fazla can kaybı olacağını belirtilirken, Prof. Dr. Osman Bektaş’tan da 'Kuzey Marmara Fayı' açıklaması geldi.
Prof. Dr. Osman Bektaş resmi sosyal medya hesabı https://x.com/profobektas üzerinden yaptığı paylaşımda “Tekirdağ-İstanbul arasında kilitli bölgelerde kırılarak, kilitli olmayan bölgelerde sürüklenerek birikmiş deprem enerjisini harcar" ifadelerini kullandı.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş'ın paylaşımı şu şekilde:
KUZEY MARMARA FAYI
Tekirdağ-İstanbul arasında kilitli olan bölgelerde kırılarak, kilitli olmayan bölgelerde ise sürüklenerek (creep,Uchida,di.2019) birikmiş deprem enerjisini harcar.
2011-2019 tarihleri arasında batıdan doğuya stres transferiyle ardışıklı olarak gelişen M 5-5,8
üç deprem fayın sürüklenen kısımlarının kilitli bölgeler üzerinde oluşturduğu stres artışı ile gerçeklesmiş olmalıdır.
Benzer şekilde,1999 M7,6 İzmit depremi batıdan doğuya 44 dakika süren sürüklenmeye bağlı stres transferiyle başlatılmıştır (Bouchon, di.2011;Ellsworth,di.2018)
TOKİ Ankara’da 11 bin 256 TL taksitle konut satacak!
Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin açıkladı: Arazi fiyatları hangi şehirlerde artacak?