18 / 04 / 2024

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da meydana gelen deprem, akıllarda soru işareti yarattı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yaşanan deprem, akıllarda soru işareti yarattı.  Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şükrü Ersoy depremle ilgili olarak "Artık İstanbul'da aktif bir fay hattı var diyebiliriz" şeklinde konuşarak, "Büyük İstanbul depremini beklediğimiz fay burası olmasa da kritik bölgede 7.5'u bulacak ve bütün Marmara'yı etkisi altına alacak bir sarsıntı bekliyoruz" dedi.

Şükrü Ersoy'un İstanbul depremi ile ilgili açıklaması şu şekilde:

"Artık deprem haritasında gördüğümüz kırmızı alanların o meşhur kırmızı çizgilerin hepsi deprem oluşturabilir faylar.

Kuzey Anadolu fayının ana kolu. 99'da yaşanan deprem Yalova açıklarında bitmişti. Bu deprem çizilmemiş aykırı bir fay kolunda gerçekleşti. Biz orada çizilmese de fay olduğunu biliyoruz.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

3.9'luk deprem neden çok hissedildi?

Yani kuzey Anadolu fayının 2. kolunun kara üzerine çıktığı yer burası. Yani 7 km ve 3.9 şiddetinde olunca insanlar çok daha fazla hissetti bunu. O bölgede zeminler de çok iyi değil.

İstanbul'da artık aktif bir fay hattı var

Artık İstanbul'da aktif bir fay hattı var diyebiliriz. Ama bizim beklediğimiz büyük depremi oluşturacak fay bu değil diye düşünüyoruz. Devamı gelecek olsaydı 3.9'dan sonra olurdu. Biliyorsunuz böyle sarsıntılar olmadı.

Bu ikinci kollar üzerinde çok büyük depremler yaratacağını düşünmüyoruz.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

Deprem nerede olacak?

Bizim asıl beklediğimiz deprem, büyük İstanbul depremini Yalova açıkları ile Silivri açıkları arasında bekliyoruz. 7'den büyük hatta 7.5'e varacak bir deprem oluşturabilir. Bu sadece İstanbul'un değil tüm Marmara'nın problemi. Asya ve Avrupa arasında önemli bir nokta burası.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy dan son dakika İstanbul depremi açıklaması!

Saniyeler içinde her şeyi kaybedebiliriz

Sanayileşme, konutlar, nüfus 45 saniye içerisinde 100 milyar dolara yakın bir kayıp yaşayabiliriz. İnsanlarımız ölebilir. Yapmadıklarımızla ilgilenmemiz gerekiyor. Depremde en güvenilir yerler yapılarımızın içleri. Bunları da sağlamlaştırmamız gerekiyor. Artık korku değil çalışma dönemi diyoruz."

 

Kanal İstanbul'da deprem riski yok!


Geri Dön