20 / 04 / 2024

Promosyonlarda son viraj! Bankalar çıldırdı, rakamlar resmen uçtu

Promosyonlarda son viraj! Bankalar çıldırdı, rakamlar resmen uçtu

Emekli promosyonunda son günler yaklaşıyor. Bankalar promosyon ödemelerinde ciddi artışa yaptı. 7 bin 500 liraya yaklaşan promosyon ödemeleri bazı bankaların ek ödemelerle birlikte 10 bin TL'ye kadar yükseliyor. Kampanyalar 30 Eylül'de bitecek.



Emekli promosyonlarında bankalar adeta birbirleriyle yarışıyor. Emeklilerin kendi müşterisi olmasını isteyen ya da hali hazırda olan müşterileri elde tutmak isteyen bankalar, promosyon ödemelerinde ciddi artış yaptı. Son rakamlara göre bazı bankalarda, emekli maaşının da seviyesine göre promosyon ödemeleri 10 bin liraya kadar çıktı. Bu imkanlardan sadece mevcut emekliler değil, yeni emekliler de yararlanıyor. Özel bankaların sunduğu kampanya 30 Eylül'e kadar sürecek.

Konuyla ilgili Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, CNN Türk canlı yayınında emekli promosyonlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Ağaoğlu, 'Maaşı yüksek olan, maaşını hemen çekmeyen emeklilerin parası bankada daha çok kalıyor. Onların pazarlık gücü daha fazla oluyor. Çünkü bireysel pazarlık yapılıyor burada. Çalışanlar gibi değil. Emeklilere benim tavsiyem gidip, bankalara durumlarını anlatsınlar. Çünkü bankalar kendi lehlerine olan şeyleri geri çevirmezler dedi.

EMEKLİ MAAŞI HACZEDİLEBİLİR Mİ?
Öte yandan çok önemli konuya açıklık getiren Ağaoğlu, 'Birçok emekli kredi çekiyor, bu noktada bankalar kredi çeken emeklilere 'sen promosyon alamazsın' veya 'maaşını taşıyamazsın' gibi şeyler söylüyor, bu külliyen yanlıştır 'dedi. Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun bu konuda net kararı olduğunu belirterek, 'emekli maaşı hacize kabil olmayan varlıktır. Sen bunu teminat olarak görüp kredi veremezsin, ona da haciz uygulayamazsın. Emekli dilediği yere gidebilir. Engel görür ise bunu Bankacılık düzenleme ve denetleme kurumuna ve yetkili yerlere şikayet edebilir' dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön