26 / 04 / 2024

Promosyonun bir sonraki aya kalmasını istemeyenler dikkat!

 Promosyonun bir sonraki aya kalmasını istemeyenler dikkat!

Emekli maaşınızı taşıyarak nakit promosyon almak isteyip başvurusunu e-devletten yapanlar dikkat. Süreci tamamlamazsanız promosyonunuz bir sonraki aya kalabilir.



Promosyon kuyruklarından gözü korkup maaş hesabını başka bankaya aldırmak için e-devlet seçeneğini kullananlar dikkat! Banka şubelerinin önünde uzayıp giden promosyon kuyruklarına girmek yerine seçtiğiniz bankada hesabınız varsa işleminizi telefon bankacılığı yoluyla ya da mobil bankacılığı kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Kuyruklara girip saatlerinizi şubede harcamak istemiyorsanız banka ve maaş hesabınızın geleceği bankayı değiştirmenin bir yolu daha var. 4/A, 4/B, 4/C statülerinden emekli olanlar E-devlet'e girerek banka ve adres değişikliği kısmından işlemlerini gerçekleştirebiliyor.  E- devletten SGK işlemlerine girerek hesabınızın geleceği şubeyi ve bankayı değiştirebiliyorsunuz. Ancak bunu yapıp "promosyon hesabıma yatacak nasılsa" diye beklemeyin. Çünkü promosyon anlaşmasına onay verip üç yıl için maaşınızın seçtiğiniz bankadan alacağınıza dair taahhütte bulunmanız gerekiyor. Bunu gerçekleştirmediğiniz ve sözleşmeye onay vermediğiniz  takdirde promosyon bir sonraki aya kalıyor.  

E-devletten banka değişikliği için izlenmesi gereken adımları şöyle;

  • e-devlet’e bireysel internet şubesi aracılığıyla, kimlik numarası ya da kullanıcı adı ve şifre ile girilir.
  • Kurumlar menüsüne girilip Sosyal Güvenlik Kurumu seçilir.
  • 4A,  4B, 4C hizmet türüne göre banka ve adres değişikliği menüsüne girilerek seçim yapılır.
  • Ardından banka ve adres değişikliği alanı seçilir.
  • Kişisel bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra “banka bilgileri değişikliği” alanına girilerek işleme devam edilir.
  • Yeni banka bilgileri bölümünde seçilmek istenilen banka bilgileri girilerek “Güncelle” butonuna basılıp yapılan seçim kaydedilir.
  • Tüm işlemlerin başarılı bir şekilde tamamlanmasının ardından talep gerçekleştirilmiş olur.

Promosyon kampanyaları uzayacak mı?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön