19 / 04 / 2024

Prosteel 2010'a başvurular başladı

Prosteel 2010'a başvurular başladı

Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann Boru tarafından düzenlenen PROSteel 2010'a başvurular başladı



Borusan Mannesmann Boru ana sponsorluğunda, Türk Yapısal Çelik Derneği ve Borusan Mannesmann Boru tarafından düzenlenen PROSteel 2010 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması'na başvurular başladı. Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencilerinin ekip oluşturarak katılabilecekleri yarışmada, 1., 2. ve 3.'lük ödülünün yanı sıra Borusan Mannesmann Boru Özel Ödülü de verilecek. 

6 Ekim 2009, İstanbul- Çelik malzemeyle yaratıcı çözümler geliştirmek, Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla bu yıl 10.'su düzenlenen PROSteel 2010 Çelik Yapı Tasarımı Öğrenci Yarışması'na başvurular başladı. 

Borusan Mannesmann Boru ana sponsorluğunda, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından organize edilen yarışmanın konusunu bu yıl öğrencilerin kendisi belirleyecek. Öğrencilerin uygun göreceği yer ve kapsamda değişik yapı tasarımlarının, yarışmanın amaçları ile bağlarının kurularak geliştirilmesinin beklendiği yarışmaya katılacak projelerde, çelik malzemenin sunabileceği çeşitli olanakların yaratıcı biçimde ortaya koyması bekleniyor. 

Yarışmaya katılan ekiplerde en az bir mimarlık ve bir inşaat mühendisliği bölümü  öğrencisi olması gerekiyor. Ekip üyelerinin sayısıyla ilgili bir üst sınırlama bulunmuyor. İsteyen öğrenciler, www.prosteel.org sitesinde bulunan mesaj panosuna mesaj bırakarak da ekip oluşturabiliyorlar. Yarışmaya son başvuru tarihi 15 Şubat 2010. Yarışmanın sonuçları 5 Nisan 2010 tarihinde www.prosteel.org web sitesinde açıklanacak. Ödüller ise 29 Nisan 2010'da Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak. 

PROSteel elemeleri sonucunda birinci olacak ekibe 5.500 YTL, ikinci ekibe 3.500 YTL ve üçüncü  ekibe 2.500 YTL tutarında para ödülü verilecek. Bu ödüllerin yanı sıra bir ekibe de 5.000 YTL tutarında Borusan Mannesmann Boru Özel Ödülü verilecek. Tasarımlarında en az yüzde 50 oranında Borusan Mannesmann Boru ürünü kullanan ekipler bu ödülü almaya hak kazanacak. Dereceye giren ekipler de bu özel ödülün sahibi olabilecek. 

Yarışmanın seçici kurulunda Ahmet Hulusi Alataş (Y.Müh. Mimar, Alataş Mimarlık Ve Danışmanlık), Boran Mustafa Ekinci (Mimar, Boran Ekinci Mimarlık Ltd. Şti.), Dr. Selçuk İz (İnşaat Yüksek Mühendisi, İz İnşaat Madencilik San. Ve Tic. A. Ş.), Mehmet V. Kütükçüoğlu (Mimar, Teğet Mimarlık), Yaşar Marulyalı (Y.Müh. Mimar, UMO, Jüri Başkanı), Prof. Dr. Hasan Şener (Y.Müh. Mimar, İTÜ) ve Prof. Dr. Nesrin Yardımcı (İnşaat Yüksek Müh., Yeditepe Üniversitesi) bulunuyor. 


Geri Dön