26 / 04 / 2024

Protokol Camii'ne karşı itiraz dilekçeleri kabul edilmedi!

Protokol Camii'ne karşı itiraz dilekçeleri kabul edilmedi!

Atakum'da Tarım Anadolu Meslek Lisesi yerleşkesi içerisine yapılması planlanan Protokol Camii'ne karşı vatandaşlar ve Mimarlar Odası'nın yaptığı itiraz dilekçeleri, meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi...



Atakum ilçesindeki Tarım Anadolu Meslek Lisesi yerleşkesi içerisine, toplam 30 bin metrekare alan üzerine yapılması planlanan 15 bin kişilik 'Protokol Camii'nin yapılmasına bazı vatandaşlar ve Mimarlar Odası Samsun Büyükşehir Belediyesine itiraz dilekçe si göndermişti. Mecliste görüşülen dilekçeyle ilgili 7 meclis üyesi itiraz dilekçesini kabul ederken, 9 meclis üyesi de itiraz dilekçesini ret etti.
Camiye karşı olmadık larını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Şuanda Atakum ilçesinde 900 binin üstünde imar planı var.

Ben protokol cami için eski havaalanı önerdim.
Ama bunlarla ilgili yeterli mesafe alamadık. Bizler gelip geçiciyiz. Bu camiyi direten her kimse bakan, başkan, vekil kimse bun larda gelip geçecek. Burası ileriye çocuklarımıza kala cak nesillerdir. Burayı sıkıntıya sokmayalım.

Bugün belki göremiyoruz ama burasını ilerde çok büyük bir sıkıntıya sokacağız. Gelin bu problemi şimdiden çocuklarımızın, Atakum'un ve Samsun'un başına açmayalım. Size bu konuda bir kez daha rica da bulunuyorum. Bugün bunu ret edeceksiniz yarında geç değil. Bu kararın arkasında kim var, bunu açıklayın" dedi.

Metin Burmanın gelecek ile ilgili kaygılarına katıldığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demir taş, 'Atakum ilçesinde şuanda akşam saatlerinde çok büyük kuyruklar oluyor.
Dolayısıyla bende bu yeri bir daha düşünmemiz gerekiyor. Bence burası çok sağlıklı bir yer değil.
Cami yapalım ama buraya değil" diye konuştu.


Olay

Geri Dön