23 / 04 / 2024

Prysmian Grubu TIM Brasil ile kablo sözleşmesi imzaladı!

Prysmian Grubu TIM Brasil ile kablo sözleşmesi imzaladı!

Enerji ve telekomünikasyon sektörünün dünya çapında lideri olan Prysmian Grubu, Brezilyanın en büyük operatörlerden biri olan TIM Brasil S.A.'nın yan kuruluşu, TIM CELULAR S.A. ile 1.200 km. OPGW telekomünikasyon kablosu anlaşması imzaladı



Enerji ve telekomünikasyon sektörünün dünya çapında lideri olan Prysmian Grubu, Brezilyanın en büyük operatörlerden biri olan TIM Brasil S.A.'nın yan kuruluşu, TIM CELULAR S.A. ile 1.200 km. OPGW telekomünikasyon kablosu temin etmek üzere bir anlaşma imzaladı. Bu kablolar, "LT Amazonas" altyapı modernizasyon projesi dahilinde yer alan ve büyük önem arz eden TucuruíMacapáManaus iletim hattında kullanılacak.

"Büyük Hat" olarak da bilinen ve Amazon Nehri'nin sol kıyısında yer alan Tucuruí-Macapá-Manaus hattının uzunluğu 1.800 kilometreden fazla. Bu hatla, Amazon ve Amapa bölgelerinin başkentlerini Brezilyanın Tucurui bölgesinde kurulu, ikinci en büyük hidroelektrik santraline bağlayarak, ülkenin kuzeyindeki elektrik sisteminin geliştirilmesi amaçlanıyor. Bu bağlantı, toplamda 1.2 milyar avronun üzerinde bir yatırım gerektiren yedi iletim hattı ile sekiz alt istasyondan oluşacak.

Brezilya'daki Sorocaba tesisinde üretilen ve 36 adet fiber optik içeren OPGW kabloları; ses, internet ve veri trafiğini yüksek hız ve kalitede gerçekleştiren fiber optikler sayesinde hem iletişim sağlayacak, hem de topraklama kablosu vazifesi görerek iletim hattını yıldırım ve akım hatalarına karşı koruyacak.

İmzalanan bu yeni anlaşma ile Prysmian Grubu, OPGW teknolojisi kullanarak, yüksek gerilim hatlarında telekomünikasyon şebekelerinin iyileştirilmesi amaçlanan projelerdeki liderliğini bir kez daha gözler önüne seriyor. 1983 yılından, ilk kez OPGW tedariğine başlandığından bu yana, Prysmian Grubu dünya genelinde 175.000 km.den fazla kablolama yapmış ve böylece, ürünün üstün performansını ve uzun vadede güvenilir sonuçlar verdiğini, çok geniş bir alanda kanıtlamıştır.

Prysmian Grubu telekomünikasyon sektöründe, optik kablolar alanında bir dünya lideri. Grubun, cirosunun %18ini telekomünikasyon işleri oluşturmaktadır. Bu rakam 2010 yılında, telekomünikasyon işlerinden yaklaşık olarak 1.3 milyar avro ciro sağlandığı anlamına gelmektedir. Draka ile kısa bir süre önce, gerçekleşen birleşme sonucunda, Prysmian Grubunun başta Avrupa, Asya Pasifik ve Güney Amerika gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip bölgeler olmak üzere, telekomünikasyon sektöründe dünya genelinde, iş hacminin kayda değer bir biçimde artmasını sağladı.

Prysmian Grubunun başlıca müşterileri arasında, yılda 3 milyon evin kablolama işlerinin gerçekleştirildiği FTTH projelerinde, ana ortağı olduğu Amerikalı Verizon; Avrupada British Telecom, Hindistanda Bharti ve Avustrulyalı Telstra bulunuyor.

Prysmian Grubu Hakkında
Prysmian Grubu, enerji ve telekomünikasyon kabloları endüstrisinde, 7 milyar Euroyu aşan satışları (2010 Prysmian/Draka birleşmesi sonucu), 22.000 çalışanı, 50 ülkede şubeleri ve 98 fabrikası ile bir dünya lideridir. Yüksek teknoloji ürünleri pazarında yer alan Prysmian Grubu, geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine; teknoloji ve bilgi birikimine sahiptir. Prysmian Grubunun ürün yelpazesi kapsamında; enerji iletimi ve dağıtımı için yeraltı ve denizaltı kablo ve sistemleri; çeşitli endüstriyel sektörlerdeki uygulamalar için özel kablolar; video, bilgi ve ses iletimi için optik fiber ve kablolar ve bakır telekom kabloları bulunmaktadır. Prysmian Grubunun temel rekabet güçleri arasında, yenilikçi ürün ve üretim süreçleri ve sahip olduğu geniş coğrafi alanı ile müşteri memnuniyetine ve müşteri hizmetlerine verdiği önem yer almaktadır. Prysmian Grubu, Milan Blue Chip borsasında işlem görmektedir. Daha fazla bilgi için: www.prysmian.com ve www.prysmiangroup.com

 


Geri Dön