19 / 04 / 2024

PTT personel alımı ne zaman? PTT KPSS şartsız personel alımı yapacak mı?

PTT personel alımı ne zaman? PTT KPSS şartsız personel alımı yapacak mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT)'nın 2023 yılında personel alıp almayacağı merak konusu oldu. Peki, PTT personel alımı ne zaman? PTT KPSS şartsız personel alımı yapacak mı? İşte detaylar...



PTT PERSONEL ALIMI 2023 BAŞVURU EKRANI

PTT personel alımı için başvuruları,  www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden alıyor. Personel alımında adayların sözlü sınavdan başarıyla geçmeleri gerekiyor. Başvuruda KPSS P3 puan türünden yeterli puanı alan adaylar değerlendirmeye alınıyor. PTT’nin resmi sitesinden yapacağı personel alımı duyurusundan sonra paylaşılan kılavuzla adaylar başvuru işlemini gerçekleştiriyor.

PTT PERSONEL ALIMI 2023 NE ZAMAN?

PTT 2023 yılı için personel alımına dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili duyuru yapılması halinde haberimiz güncellenecektir. Diğer yandan hangi kadrolara alım yapılacağı da henüz açıklanmadı. PTT'nin yayınlanacağı ilanla birlikte hangi kadrolara alım yapılacağı da yayımlanacak. Geçtiğimiz senelerde avukat, gişe ve büro personeli, mühendis, postacı, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi kadrolarına alımlar yapılmıştı. İşte o şartlar...

PTT personel alımı ne zaman? PTT KPSS şartsız personel alımı yapacak mı?

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU KOŞULLARI

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi kapsamında bulunanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
b) On sekiz (18) yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı senenin ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.
c) Kamu haklarından yasaklı olmamak.
ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, rüşvet, hırsızlık, zimmet, irtikâp, dolandırıcılık,  güveni kötüye kullanma, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, çocukların cinsel istismarı, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel saldırı, cinsel taciz, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

f) Engelli personel çalıştırılmasına yönelik mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.
g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü olmamak.
ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından istenilen öğrenim şartını haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum ya da kuruluşundan emekli olmamak.

Aile Bakanlığı 1250 TL'lik desteğe okkalı zam yapacak mı? Şubat yeni ay Aile Destek parası ne zaman yatacak?

Aile Bakanlığı'ndan sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! Flaş tarih verildi! Destek alanlar hemen baksın

Migros'ta yüzde 30 indirimde son gün! Yetişen kapmayalı ürünleri kapacak! İşte 30 Ocak 2023 fiyat listesi...


Geri Dön