19 / 04 / 2024

Qent İstinye LEED for Homes International sertifikasına aday oldu!

Qent İstinye LEED for Homes International sertifikasına aday oldu!

TOYA Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile İstanbul-İstinye'de inşa edilen Qent İstinye, LEED'in konutlar için geliştirilmiş for Homes International versiyonu altında sertifika almaya aday gösterildi...



TOYA Yapı ve Dilek Gayrimenkul ortak girişimi ile İstanbul-İstinye'de inşa edilen Qent İstinye, LEED'in konutlar için geliştirilmiş for Homes International versiyonu altında sertifika almaya aday gösterildi. 


Qent İstinye'de 'LEED for Homes' sertifikasyonu kapsamında bina arazisinde, inşaat esnasında ve sonrasmda doğal yaşamın korunmasına azami ölçüde dikkat ediliyor. 


Bitki çeşitliliğine yer veriyor Bina arazisinde yeşillendirilecek alanların oranı yüksek tutulurken, bitkilendirme çalışmaları esnasında, yerel ve adapte olmuş bitki seçimi yapılarak su tüketiminin ve kimyasal gübre kullanımının en aza indirgenmesi hedefleniyor. Uygulanan aydınlatma ve iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği ve kullanıcı konforunun ön planda tutulduğu Qent İstinye'de ayrıca kullanılan beyaz eşyaların, uluslararası enerji verimlilik sınıfına göre üst seviyelerdeki modellerden olması tercih ediliyor. 


Bugün Gazetesi 


Geri Dön