19 / 04 / 2024

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan ayının girmesiyle beraber gıdadaki fiyatlar vatandaş tarafından yakın mercek altında. İftar sofralarını ziyafete çevirmek isteyen haneler sebzelerin fiyatlarının düşmesini beklerken müjdeli haber geldi ve Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı!



O ÜRÜNLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM BAŞLADI!

Türkiye'nin en geniş üretici hali olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde yoğunluk başladı. Havaların ısınma ile beraber ürünler yükseldi ve ücretler gerilemeye  başladı.  Ocak-Şubat aylarında 25-30 TL’ye kadar çıkan domates, yüzde 50 ucuzlayarak 10 TL’ye kadar geriledi. Peki hangi ürünlerde ne kadar indirim var? Güncel ücret listesi şu şekilde oldu; sivri biber 21 TL, patlıcan 15 TL, kabak 15 TL, salatalık 17 TL.

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

"MAYIS AYINDA FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK"

Havaların ısınması ile beraber ürün miktarların yükseldiğini söyleyen Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, "Domates ücretleri 9-12 TL arasında farklılaşıyor. Marketlere satılan domatesler ise 10 TL civarından alıcı buluyor. Lüks domatesler ise 15 TL’ye kadar çıkıyor. ücretlerimizde hissedilir seviyede gerileme oldu. Nisan ayında bir çıkış olabilir ama Mayıs ayında yeniden ücretlerimiz gerileyecek. Biz de tüketicimiz ucuz yesin derdindeyiz ama şu anda turfanda sebze üretiliyor. Maliyetler ister istemez yükseliyor. Kış ürünleri yüksek olur" dedi.

Ramazan bereketiylr geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön