23 / 04 / 2024

Rami Gıda Toptancıları Hali Başakşehir'e taşınıyor!

Rami Gıda Toptancıları Hali Başakşehir'e taşınıyor!

İstanbul Rami yer alan Kuru Gıda Toptancıları Hali esnafı için Başakşehir'de yeni ve modern bir çarşı inşa ediliyor.



Şahintepe Mahallesi’nde yapılması düşünülen Kanal İstanbul yakasında yapılacak olan çarşı, 322 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek.  1986 yılından bu yana geçici olarak faaliyetlerini sürdüren Rami Gıda Toptancıları Hali esnafı için Başakşehirde modern bir çarşı yapılacak. 

 

Yeni halin içinde bin 70 adet dükkan, 990 toptancı dükkanı, banka, restorant, kafeterya gibi ihtiyaçlar için 120 ticari dükkan ile 65 TIR'ın aynı anda park edebileceği toplam bin 300 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark inşa edilecek.  Yeni halde ayrıca mescit ve bir sosyal tesis de yer alacak.TOKİ tarafından başlatılan projenin 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

Rami Gıda Toptancıları Hali Başakşehir e taşınıyor!

 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; halde dükkanı bulunan esnaf için kura çekimi de yapıldı.  Toplam 1070 dükkanın yer alacağı halde esnafın dükkan açacağı alanlar belli oldu.

 

Avrupa’nın en büyük kapalı çarşısı
Projenin kapsamı ile ilgili de açıklamalar yapan İstanbul Gıda Toptancı Tüccarlar Derneği Mustafa Karlı, “Proje kapsamında 580 dönümlük bir alan var. Bunun 322 dönümü kullanım alanı, 114 dönüm inşaat alanı ve 94 dönüm dükkan inşaat alanı. Bu anlamda Avrupa’nın en modern ve en büyük Kapalı Çarşı’sını yapıyoruz. Bunun gibi bir projenin Türkiye’de bir örneği yok. Gerçekten Türkiye’mize ve İstanbul’umuza yakışır bir tesis inşa ediyoruz. Ayrıca burada faaliyet gösterecek olan bütün üyelerimiz özel mülkiyet sahibi olacaklar” dedi. Yeni hal projesinin 2019 Nisan ayında tamamlanması planlanıyor.

 

Başakşehir Kuru Gıda Toptancı Hali'nde sözleşmeler imzalanıyor! 

 


Geri Dön