24 / 04 / 2024

Rasim Acar yeni şirket kurdu!

Rasim Acar yeni şirket kurdu!

Şehir Plancısı, Ulaşım Plancısı ve Afet Yönetim Uzmanı Rasim Acar yeni şirket kurdu. UPY İnşaat İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de kuruldu. 



UPY İnşaat İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Rasim Acar tarafından kuruldu.

İş hayatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü’nde serbest şehircilik hizmetleri verererek başlayan Acar, yüksek lisansını, İTÜ Bilişim Enstitüsü’nde “İnşaat Yönetiminde Bilişim” Yüksek Lisans Programında “Afet Yönetimi” bitirme projesi ile 2003 yılında tamamladı. 2002 yılında Ulaştırma Proje Yönetim Ltd Şti.’ni, 2004 yılında Avrasya Enerji Yatırım A.Ş.’yi kurdu. 2006–2007 yıllarında BİLGE ADAM Gazetesi Genel Yayın Koordinatörlüğünü yürüttü.

Şehircilik, planlama, ulaşım planlama, imar hukuku, arazi geliştirme, proje yönetimi, proje geliştirme, şehirlerin markalaşması ve imajı, kentsel stratejiler, kentsel dönüşüm ve yenileme, afet yönetimi konularında profesyonel araştırma, iş geliştirme, proje ve danışmanlık hizmetleri yürüten Acar, planlı kalkınma, sürdürülebilir kentleşme, sürdürülebilir çevre politikaları, iklim değişikliği ile mücadele, enerji politikaları, yenilenebilir enerji kaynakları, alternatif enerji sitemleri, sosyal sorumluluk bilinci konularında çalışmalar gerçekleştiriyor. 

UPY İnşaat İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin konusu:

1.Yurtiçi ve yurt dışında, kamu ve özel sektör ile her türlü özel ve tüzel kişilere şehircilik, ulaştırma, mimarlık, mühendislik ve peyzaj alanlarında her tür ve ölçekte planlama, projelendirme, tasarım, danışmanlık, müşavirlik, kontrollük hizmetleri vermek, iştigal konuları ile ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların ihalelerine katılmak ve taahhütlerde bulunmak.

2.İlgili mevzuat çerçevesinde ulusal, bölgesel ve kentsel ölçeklerde stratejik, taktik ve işletimsel ulaşım ve trafik planlamaları, ulaşım ana planları, master planlar, lojistik ana planları, lojistik master planları, acil, özel durumlarda ve afet durumları için ulaşım planlaması yapmak.

3.Ulusal, bölgesel ve kentsel ölçeklerde, ilçe, mahalle, köy, belde, sınırları belirlenmiş her türlü alan, ada ve parsel bazında stratejik, taktik ve işletimsel ulaşım ve trafik projeleri ve ulaşım ve trafik etütleri, trafik yönetim planları, trafik etki analizleri, trafik sirkülasyon projeleri, geçici trafik sirkülasyon projeleri, geometrik düzenlemeler, yatay ve düşey işaretleme projeleri hazırlamak, alan araştırmaları yapmak, veri toplamak, veri depolamak, arşiv alt yapısı kurmak, veri işlemek, veri geliştirmek, istatiksel veri üretmek, fizibilite çalışmaları ve her türlü raporlamalar yapmak.

4.Her türlü karayolu, deniz, raylı sistemler ve diğer kılavuzlu sistemler teleferik, havaray, finiküler, havaalanı, helikopter pisti, yol avan ve uygulama projeleri, küçük ve büyük sanat yapı projeleri, kavşak projeleri, tünel, alt geçit, üst geçit projeleri, bisiklet yolu projeleri hazırlamak ve bu sistemlerin çerçevesinde bulunan tesis ve alanların çevre düzenlemesi peyzaj düzenleme projelerini yapmak, inşaatını yapmak, işletmek ve yönetmek.

5.Otopark ana planları, master planları hazırlamak, açık, kapalı, yol üstü, yer altı, katlı ve mekanik otopark yerleşim planları, projelerini hazırlamak, kurulumlarını, inşaatlarını yapmak, işletmek ve yönetmek.

6.Uluslararası, şehirlerarası ve şehir içi otogarlar, kara ve deniz terminalleri, limanlar, iskeleler, tersaneler, aktarma merkezleri, antrepolar, depolar, lojistik merkezler, lojistik alanlar, hangarların yer seçimi, planlanması, projelendirmesi, inşaatı, kontrolü ve işletmesini yapmak ve yönetmek.

7.Her türlü kamu ve özel sektör, kentsel ve kırsal toplu taşım sistemlerinin planlamaları, rehabilitasyonu, optimizasyonu, güzergâh planlamaları, güzergah etütlerinin hazırlanması, biletleme ve ücret toplama sistemlerinin kurulması, peron, durak, indirme bindirme alanları, cepleri, depolama alanlarının yer seçimi, planlama, projelendirme, inşaat, kontrol ve işletmesini yapmak ve yönetmek.

8.Her türlü ulaştırma sistemlerinin ve lojistik hizmetlerin mühendisliğini kontrolörlüğünü, müşavirliğini, projesini, inşaatını, yönetim ve işletme danışmanlığını yapmak, işletmek ve yönetmek.

9.Her türlü ulaştırma yapılarının ve tesislerinin tasarım ve projelendirme ve inşaatını yapmak, işletmek ve yönetmek.

10.Ulaşım ve trafik güvenliği, ulaştırma yapıları, ulaşım alanında çalışan planlama, mühendislik lojistik ve taahhüt şirketleri ile kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere kontrol, verim arttırma, tasarruf etme, projelendirme, uygulama, eğitim ve bilgi sistemleri kurma konularında mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermek.

11. Yurtiçi ve yurt dışında ülkesel, bölgesel, kentsel ve kırsal alanları ilgilendiren her tür ve ölçekteki imar planlarını, bölge ve çevre düzeni planları, nazım, uygulama imar planları, revizyon, ilave, ıslah imar planları ve imar planı değişikliklerini yapmak.

12. Her tür ve ölçekte kentsel tasarım projeleri, çevre düzenleme, açık ve kapalı alan düzenleme, park, bahçe, meydan, bulvar, cadde, sokak, sahil düzenleme ve cephe rehabilitasyon projelerini hazırlamak, inşaatlarını, kontrollüğünü yapmak.

13. Her tür ve ölçekte afet durumları öncesi, anı ve sonrası için risk analizleri, senaryo, kriz yönetimi konularında veri toplama, veri işleme, veri analizi yapmak, ana planlar, master planlar, yönetim planları hazırlamak, veri tabanı oluşturmak, bilgi, uyarı ve yönetim sistemleri tasarlamak, kurmak, yönetmek, danışmanlık ve eğitim vermek.

14. Her tür ve ölçekte kentsel dönüşüm, yenileme plan ve projeleri hazırlamak, ilgili mevzuatların uygulanması için planlama, projelendirme, danışmanlık, taraflar arası uzlaşma görüşmeleri, fizibilite çalışmaları hazırlamak, inşaatını yapmak, kontrolünü yapmak ve yönetmek.

15. Belediyelerin idari ve teknik konu ve gündemlerde iş, işleyiş, işlemleri ve bürokratik süreçler konularında yönetim danışmanlık hizmeti vermek.

16. Her türden enerji ve yakıt sistemleri konusunda planlama, projelendirme, ruhsatlandırma, kurulum, inşaat, imalat, pazarlama, satış, distribütörlük alma, mümessillikler verme, servisler kurmak.

17. Her tür ve ölçekte gayrimenkul ve yapının yer seçimini, geliştirilmesini, planlamasını, projelerini, fizibilitesini yapmak, inşa etmek, mühendisliğini, müşavirliğini, proje yönetimini, kontrollüğünü yapmak, kiralamak, kiraya vermek, satın almak, satmak, tescilli yapılarda ilgili mevzuatlar çerçevesinde restorasyonu, rekonstrüksiyonunu yapmak.

18. Anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.

UPY İnşaat İletişim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adres
Ferahevler Mahallesi, Girne Limanı Sokak, No.2/2 SARIYER
 


Geri Dön