29 / 03 / 2024

Real Madrid, spor şehrini genişletiyor!

Real Madrid, spor şehrini genişletiyor!

Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Real Madrid, 6 yıl önce açtığı "spor şehrini" yapılacak yeni inşaatlarla daha da genişletecek



Madridde, havaalanı yakınlarındaki Valdebebas yerleşim yerinde 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda kurulan "Real Madrid Spor Şehri", 2012 yılında başlayacak yeni projelerle daha da genişletilerek, futbolcular için özel konutlar yapacak. Şimdiye kadar 300 bin metrekarelik alanda 12 futbol sahası, jimnastik salonları, yüksek teknoloji ile donatılmış taktik çalışma odaları, sıcak-soğuk havuz ve hidroterapi gibi sağlık tesisleri, Real Madrid televizyonu ve radyosunun stüdyoları bulunurken, bunlar için toplamda 70 milyon avro harcanmıştı.

2012 yılının ilk aylarında başlaması ve 2013 yılı sonunda bitmesi öngörülen yeni proje kapsamında ise spor şehrine, bir otel, A takımdaki futbolcular ve teknik heyet için konutlar yapılması öngörülüyor. İspanyol basınındaki haberlerde, Real Madridin spor şehri" için kendisine İspanyol Futbol Federasyonunun Madridin Las Rozas bölgesindeki kamp alanını veya İtalyanın Milan takımının kamp ve antreman sahası Milanelloyu örnek aldığı belirtiliyor.

Real Madrid kulübünden bir yönetici "Evimizde en iyi tesisleri kurduktan sonra neden bir otele gidilsin" derken, futbolcuların maçlar öncesindeki kamplarda otele gitmek yerine yeni inşa edilecek özel konutlarda kalacağı ve her türlü konforun sağlanacağı bildiriliyor.

Öte yandan Real Madrid, maçlarını oynadığı Santiago Bernabeu Stadını da genişletmeyi planlıyor. Madrid kentinin merkezinde olan stattan daha fazla ek gelir almayı hedefleyen Real Madrid Kulübü, bu konuda Madrid Belediyesi ve Madrid Özerk Yönetimi ile olan görüşmelerini sürdürüyor. Gerekli izinlerin alınması halinde Santiago Bernabeu Stadının ön cephesi genişletilerek, buraya lüks bir otel ve alışveriş merkezi yapılmak isteniyor. 10 ila 16 avro arasında bir ücretle Real Madrid müzesi ve stat turunun yapıldığı Santiago Bernabeuda mevcut durumda, 4 restoran ve resmi ürün satış merkezi bulunuyor.
AA


Geri Dön