29 / 03 / 2024

Recep Altepe: Hüdavendigar Kent Parkı su sporlarının merkezi olacak!

Recep Altepe: Hüdavendigar Kent Parkı su sporlarının merkezi olacak!

Başkan Altepe, parkın içinden geçen ve ıslah çalışmaları yapılan nilüfer deresi yatağında su tutulacağını, 1 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki parkurun başta kano olmak üzere su sporları için ideal olduğunu söyledi.




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan 510 bin metrekarelik Hüdavendigar Kent Parkı, aynı zamanda su sporlarının da merkezi oluyor. Başkan Altepe, parkın içinden geçen ve ıslah çalışmaları yapılan nilüfer deresi yatağında su tutulacağını, 1 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki parkurun başta kano olmak üzere su sporları için ideal olduğunu söyledi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun göçe bağlı olarak hızla artan kaçak ve çarpık yapılaşma yüzünden ‘yeşil’ kimliğinden uzaklaşıp, ‘gri’ bir kent görünümüne bürünen Bursa’nın yeniden ‘yeşille’ anılması amacıyla hayata geçirdiği Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Geçtiğimiz ay parkın güney bölümünde tamamlanan Sağlıklı Yaşam ve Spor Merkezi’ni hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, parkın ortasından geçen Nilüfer Deresi’ni de su sporları merkezi haline getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’nın ile birlikte tamamlandığında Bursa’nın en büyük kent parkı kimliğini kazanacak Hüdavendigar Kent Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.


Su sporları ile bölge hareketlenecek

Bünyesindeki tenis kortları, basketbol, voleybol, futbol sahaları, yüzme havuzu ve yürüyüş yolları ile Hüdavendigar Kent Parkı’nın tam bir sportif aktivite merkezi olduğunu belirten Başkan Altepe, parkta su sporlarının da ön plana çıkarılacağını söyledi. Parkın tam ortasından geçen Nilüfer Deresi yatağında ıslah çalışmalarının yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Dere yatağının genişliği düzenleme çalışmalarının ardından 50 metreye çıktı. Yine yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda su sporları için oldukça elverişli bir parkur ortaya çıkmış oldu. Dere yatağında su tuttuğumuz zaman kano başta olmak üzere her türlü su sporu müsabakası burada yapılabilecek. Bunun yanında deniz bisikleti gibi gezi araçlarıyla bölge oldukça canlı bir hal alacak” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön