28 / 03 / 2024

Recep Altepe: Kırsala yatırımda engel yok!

Recep Altepe: Kırsala yatırımda engel yok!

Bursa Ziraat Odaları Platformu 1. Uludağ İstişare Toplantısı, sektörün tüm temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Kırsala yatırımda hiçbir engel yok” dedi.




Bursa’yı daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Bursa Ziraat Odaları Platformu 1. Uludağ İstişare Toplantısı, Uludağ Ağaoğlu Otel’de gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ve Türkiye’nin tarımsal kalkınmasına destek olması hedeflenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Hedefimiz gelişen, büyüyen ve kalkınan Türkiye… Kaliteli ve daha fazla üretim yapma ve üretilen malı dünya pazarlarına sunma noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla çiftçilerimizin sorunlarının çözülmesi noktasında da adımları bir bir atıyoruz” dedi.


Başkan Altepe, Türkiye’nin çok değerli bir ülke ve Bursa’nın da çok özellikli bir şehir olduğunu vurgulayarak, sultanlar şehri, ruhaniyetli kent Bursa’yı katılımcılara tanıttı. Bursa’nın çok büyük zenginliklerinin bulunduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bu şehri geleceğe taşıma noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bursa’nın tarihine sahip çıkma, çevreye duyarlı, her alanda öncü ve örnek bir kent olmak için sahillerin ve derelerin temizliğinden yeşiline kadar her alanda çalışıyoruz” diye konuştu.


“Örnek model oluşturuyoruz”

Kente değer katan yatırımlardan ve yerli üretimden örnekler veren Başkan Altepe, Türkiye’nin ve dünyanın neresinde bir sıkıntı yaşanırsa Bursa’nın oraya ulaştığına dikkati çekti. Başkan Altepe, güçlü bir Türkiye için güçlü şehirlere ihtiyaç duyulduğunu vurgulayarak, “Tarımın güçlü olması, çiftçimizin üreticimizin kazanması gerekiyor. Bu nedenle Bütünşehir sistemine geçildi. Kırsal kesim sürekli kan kaybediyor. Kırsal Şehir nüfuslarının yüzde 90, köy nüfusunun yüzde 10’larda kaldığı günümüzde Bursa’da üreticiyi desteklemek, ürün verimini ve çeşitliliğini arttırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım A.Ş. ve Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı oluşturuldu. Yurtdışına gidip her alanda öncü olan tarımsal faaliyetleri izliyoruz. Yatırımlardan kaçınmıyoruz yeter ki doğru iş yapalım, yaptığımız yatırım kullanılsın. Üretime katkısı olsun, köylüye çiftçiye faydamız olsun. Örnek bir model oluşturup, tüm Türkiye’de bunu uygulayalım ve tarımda büyük hamle yapalım” diye konuştu.


Yatırıma engel yok

Yüzlerce milyon TL’lik yatırım yapacak güce sahip olan ve binin üzerinde teknik personeli olan Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalın her alanında faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Başkan Altepe, dünya çapında marka tarım ürünlerine sahip Bursa’nın bu konuda şanlı bir kent olduğunu hatırlattı. Kalkınmanın bir an önce sağlanması amacıyla gerek sulama birlikleri, gerek ziraat odaları ve gerekse çiftçilerle sürekli istişare halinde olduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Kırsala yatırım yapmamıza hiçbir engel yok. Yeter ki en kaliteli ürünü üretelim ve dünya pazarlarına bu ürünleri satalım. Bu alanda çalışmalarımız da sürüyor. İncir, ayva, armut ve biber ihracatını gerçekleştirdik. Dünya pazarlarını tarıyoruz. Onların talep ettiği kalitede üretim yapıp, pazar ağını genişleteceğiz” diye konuştu.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Nafiz Kaya da güzel bir toplantı olduğunu belirterek, üretimden pazarlamaya kadar her alanda yaşadıkları sorunları Büyükşehir Belediyesi’ne aktırdıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle bundan daha sorunsuz üretim gerçekleşeceğini kaydetti.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön