26 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan CeBIT Fuarı'nın açılışını yaptı!

Recep Tayyip Erdoğan CeBIT Fuarı'nın açılışını yaptı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hannover kentinde gerçekleştirilen CeBIT Uluslararası Bilişim Fuarı'nın açılışını birlikte yaptı  



Erdoğan, Türkiye'nin 'ortak ülke' olarak katıldığı fuarda bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, CeBIT 2011'in başarılı geçmesini diledi. Başbakan Erdoğan, "Şu anda ihracatımızın içinde ileri teknoloji ürünlerinin payı yüzde 5. Kısa bir süre içinde bu payı yüzde 20 seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. CeBIT 2011 Fuarı'nın, Türkiye'den katılan şirketler için bu alanda kaydettikleri gelişmeleri sergilemeleri açısından önemli bir imkân sağlayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bilişim alanında Türkiye'de son dönemde önemli ilerlemeler kaydedildi. Hızla büyüyen ekonomi ve artan ihracatımız, yatırımcılarımızın bilişim alanına daha fazla yönelmelerini, bu alanda artık seslerini duyurmalarını sağladı." dedi.

 Erdoğan, son dört yılda 57 milyar dolar yatırım çeken ve bu noktada dünyada ilk sıralarda yer alan Türkiye'nin, bilişim teknolojilerine yapılacak yatırımlar konusunda her türlü katkıyı sağlamaya da hazır olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi konumundaki Türkiye'nin, her alanda olduğu gibi bu alanda da uluslararası yatırımcıları beklediğini burada bir kez daha vurgulamakta fayda gördüğünü ifade etti. Başbakan, Türkiye'nin, teknolojiyi kullanmaya istekli, genç ve eğitimli bir insan kaynağına, çok hızlı büyüyen bir ekonomiye, dinamik bir iç pazara sahip olduğuna; teknoloji alanında da büyük bir yatırım potansiyeli barındırdığına vurgu yaptı. Vize konusunda artık yeni bir anlayışın hakim kılınması zamanının geldiğini vurgulayan Erdoğan, "İnanın, işadamlarımızın, bir haftalık verilen vizeler nedeniyle ardı ardına zımbalanmış, adeta kalınca bir kitaba dönüşmüş pasaportlara sahip olduklarını görüyorum. Brezilya, Paraguay, Bolivya, Uruguay, bunlar vize muafiyetinden istifade ederken, Türkiye Gümrük Birliği üyesi olmasına rağmen müzakereci bir üye olmasına rağmen böyle bir vize ile karşı karşıya olması doğrusu bizleri üzmektedir." şeklinde konuştu.

Zaman Ekonomi/Azamat Damir Hannover


Geri Dön