26 / 04 / 2024

Referandum sonrasında TL güçlenir, faizler düşer!

Referandum sonrasında TL güçlenir, faizler düşer!

Referandumdan çıkan sonucun 'evet' olması halinde TL'nin güçleneceğini ifade eden Stratejist Timothy Ash, "Politik riskler azalırsa, faizler de azalacaktır" dedi.



Kanada’nın en büyük bankası Royal Bank of Canada’nın (RBS) iştiraki Bluebay Varlık Yönetimi'nin Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, referandumdan çıkan sonucun 'evet' olması halinde Türk Lirası'nın (TL) güçlendiğini görebileceklerini, bu durumda Merkez Bankası'nın da politika faizini azaltma yoluna gidebileceğini bildirdi. Ash, piyasalarda dengelenme ve istikrar beklentisinin hakim olduğunu ifade etti. 


'EVET' İHTİMALİ YÜKSEK 

Nisan ve mayıs aylarında enflasyonun zirve yapabileceğini belirten Ash, şöyle devam etti: "Fakat sonrasında enflasyonun azalacağını düşünüyorum. Eğer referandumdan çıkan sonuç ‘evet’ olursa TL'nin güçlendiğini görebiliriz. Politik riskler azalırsa bu faizlerdeki risk primlerini de azaltacaktır. Bu durumda faizler de azalacaktır. Tahminim, referandumdan ‘evet’ çıkma olasılığını daha yüksek olduğu yönünde." 


'Hayır' istikrar algısını bozar

Ash, referandumdan 'hayır' çıkması durumunda ise 'politik istikrarsızlık' algısı oluşabileceğini, erken genel seçimin yeniden ülke gündemine gelebileceğini söyledi. Küresel ekonomik görünümün Türkiye’deki koşulları destekler nitelikte olduğunu vurgulayan Ash, "Ekonomik koşullar Türkiye açısından pozitif" dedi.  


Akşam 


Geri Dön