20 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu'ndan Uluğ Enerji Dağıtım'a sınırlama!

Rekabet Kurulu'ndan Uluğ Enerji Dağıtım'a sınırlama!

Rekabet Kurulu, Uluğ Enerji Dağıtım'ın devralınmasına belirli koşullarda izin verdi



Rekabet Kurulu, Uludağ Elektrik Dağıtım´ın Limak, Kolin İnşaat ve Cengiz Holding´in kurduğu Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş tarafından devralınması işlemine belirli koşullar çerçevesinde izin verilebileceğine karar verdi.

Kurulun konuyla ilgili dün aldığı karar, Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayınlandı.
Kurul, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Cengiz Holding A.Ş. tarafından kurulan Uluğ Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş. adlı teşebbüsün Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin yüzde 100 hissesini Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) devralması işleminin, tarafların ortaklık şeklindeki mevcut haliyle kalmaları durumunda teşebbüsler arası anlaşma olarak değerlendirilerek, Rekabet Kanunun rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlarla ilgili 4. madde hükümlerinden 5 yıl süreyle muafiyet verilebileceğine karar verdi.

Ayrıca bir başka alternatif olarak, gerekçeli kararın yayımlanmasının ardından 12 ay içinde söz konusu ortaklıktan Cengiz Holding A.Ş´nin çıkartılması ya da yeniden yapılanmaya giderek söz konusu üç ortağın elektrik dağıtım faaliyetlerinin birleştirilmesi durumunda devralmaya izin verilebileceği de karara bağlandı.

-ÇAMLIBEL ELEKTRİK DAĞITIM-

Öte yandan Kurul´un, Kolin İnşaat Turizm Sananayi ve Ticaret A.Ş, Limak Yatırım Enerji Üretim Dağıtım İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş ve Cengiz Holding A.Ş tarafından kurulan Çamlı Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş´nin, Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş´nin yüzde 100 hissesini ÖİB´den devralması işlemiyle ilgili 26 Ağustos´ta aldığı karar da açıklandı. Kurul´un, Çamlıbel Elektrik A.Ş´nin devrine ilişkin kararı da Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin devralınması işlemi konusundaki kararla aynı çerçevede çıktı.
AA


Geri Dön