26 / 04 / 2024

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!

İnsanları rahatsız eden, istenmeyen çağrılara yönelik yapılan incelemeler sonucu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çağrıları gerçekleştiren şirketlere rekor düzeyde para cezası uyguladı. İşte detaylar...



BTK tarafından internet erişim hizmetlerin pazarlanması ve satışına yönelik yaptığı inceleme sonucunda, çağrı gerçekleştiren şirketlere 51,5 milyon TL para cezası verdi. Kapsamlı bir şekilde yapılan incelemeler neticesinde 15 işletmecilere değişik tutarlarda ceza kesildi.

BTK, istenmeyen çağrılar yaparak insanları sürekli rahatsız eden şirketlere 51,5 milyon TL para cezası verdi. Kapsamlı bir şekilde yapılan incelemeler sonucu 15 işletmeciye değişik tutarlarda ceza kesildi.

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!

BTK, kamuoyunda "istenmeyen arama" olarak nitelendirilen, elektronik haberleşme hizmetleri ile ilgili usulsüz pazarlama ve satış aramaları yaparak vatandaşları rahatsız eden şirketlere, 51,5 milyon lira idari para cezası uyguladı.
BTK'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurum tarafından internet erişim hizmetlerinin satış ve pazarlamasına ilişkin yapılan izinsiz aramalar hakkında bir süredir yürütülen idari süreç tamamlandı.

51,5 MİLYON LİRALIK CEZA

Kurum, "istenmeyen arama" olarak bilinen ve insanları rahatsız eden satış ve pazarlama aramalarına yönelik, işletmecilerin alt bayilik, acentelik düzenlemelerine uyumlarını kapsamlı şekilde inceleyerek, mevzuata aykırı uygulamaları bulunduğu tespit edilen ve insanlarla izinsiz aramalarla iletişime geçen 15 işletmeciye, değişik tutarlarda olmak üzere, 51,5 milyon TL para cezası verdi.

İş arayanlara müjde üstüne müjde! O Bakanlık rekor sayıda personel alacak! Az önce açıklandı! Başvuru ekranı burada!

Bu ilde yaşayanlara rekor nakit yardımı yapılacak! Başvuran herkese çıkıyor! Kimliğinizi alıp bu parayı almaya koşun!

Aile Bakanı Yanık'tan personel alımı ve yardım müjdesi! Kimse beklemiyordu! Bakan Yanık peş peşe açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön