29 / 03 / 2024

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!

İnsanları rahatsız eden, istenmeyen çağrılara yönelik yapılan incelemeler sonucu Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), çağrıları gerçekleştiren şirketlere rekor düzeyde para cezası uyguladı. İşte detaylar...



Milyonlarca insan, uzun bir süredir kendilerini sürekli farklı numaralardan arayıp rahatsız eden reklam tuzaklarından mağdur olmuştu. Günden güne artan bu reklam tuzakları, özellikle yaşlı insanlar üzerinde yoğunlaşarak bu insanları dolandırılmalarına ve aynı zamanda maddi ve manevi mağdur olmalarına sebep olmuştu.

Reklam tuzaklarına milyonlarca liralık ceza! Vatandaşlar bir tuzaktan daha kurtuldu!

Git gide artan ve toplumda büyük tepkiye yol açan bu aramalar sonrasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) harekete geçti. İnsanların sürekli farklı numaralar üzerinden aranarak reklam tuzaklarına çekilmek istenmesinin ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, tespit ettiği 15 şirkete rekor para cezası kesti. Edinilen bilgilere göre, özelliklere internet erişim hizmetlerinin pazarlanmasına yönelik yapılan aramalara BTK tarafından büyük ceza geldi.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön