26 / 04 / 2024

Rem Koolhaas, Marka 2014 sahnesinde!

Rem Koolhaas, Marka 2014 sahnesinde!

Rem Koolhas, MARKA 2014 için Türkiye’ye geliyor. Çağımızın en büyük ve en saygın mimarları arasında anılan Koolhaas, mimarlık alanındaki benzersiz yetenekleri kadar büyük bir düşünür olarak da günümüzde dikkat çekiyor.



Mimarlık dünyasının en prestijli ödüllerinden Pritzker Mimarlık Ödülü’nü alan ve Time dergisi tarafından dünyanın gidişatını en çok etkileyen 100 kişi arasında gösterilen Rem Koolhas, MARKA 2014 için Türkiye’ye geliyor. Çağımızın en büyük ve en saygın mimarları arasında anılan Koolhaas, mimarlık alanındaki benzersiz yetenekleri kadar büyük bir düşünür olarak da günümüzde dikkat çekiyor. Sınır tanımayan yaratıcılığın babası olarak tanınan ünlü mimar ayrıca dünyadaki birçok tehditkar ve iddialı projenin de sahibi.


Dünya medyasını etkileyen düşünürlerden pazarlama dehalarına kadar birçok ilgi çeken ismi ağırlayan MARKA Konferansı'nın bu yılki konukları arasında dünyaca ünlü mimar Rem Koolhas yer alıyor. İnşa edilmiş binaları kadar hafızalara kazınan sözleri, kitapları ve sergileri ile ünlenen Rem Koolhas, MARKA 2014’te tüm dikkatleri üzerine toplayacak.


Rem Koolhas, 2014 yılında en önemli mimarlık bienali olarak bilinen Venedik Mimarlık Bienali'nin baş küratörü seçildi. Koolhaas, bienalde büyük ses getiren Fundamentals adlı sergisiyle mimarlığın gelişimine eleştirel bir yorum getirerek mimarlığın bugün geldiği noktayı sorguladı ve bu yaklaşımıyla bir çok tartışmayı başlattı. Ünlü mimar, her yeni binasında savunduğu farklı radikal fikirleri, Avrupalı bir mimar olmasına rağmen ilgi alanına daha çok Uzakdoğu, Afrika ve New York gibi steril düzenin yerine kaosun hakim olduğu bölgeleri katması ile de ilgi çekiyor.


Yürekli tarafından bu yıl 15.’si gerçekleştirilecek ve Yapı Kredi World Ana Sponsorluğu’nda düzenlenecek büyük zirve MARKA 2014, 18-19 Aralık tarihinde Hilton İstanbul Bomonti'de gerçekleştirilecek.



Geri Dön