24 / 04 / 2024

REMAX 2015'te Anadolu'da franchiselar açacak!

REMAX 2015'te Anadolu'da franchiselar açacak!

RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Karahan, Anadolu'dan yoğun talep aldıklarını belirterek, "2015'te Anadolu'da vereceğimiz yeni franchiselar ile ülke genelinde büyüyeceğiz" dedi..



RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan 2015 yılında Anadolu'da verecekleri yeni franchise'lar ile ülke genelinde büyümeye devam edeceklerini ve Anadolu'dan yoğun talep aldıklarını söyledi. Anadolu'daki yayılma hedefleri ile ilgili; "Türkiye gayrimenkul sektöründeki olumlu gelişmeler şirketlerin de önünü açıyor. 2015'de de olumlu gelişmelerin süreceğini ve gayrimenkul sektörünün hareketli olacağını biliyoruz. RE/MAX Türkiye olarak 2015 yılına Anadolu'da bulunan mevcut franchiselarımıza Kars, Giresun, Fatsa, Sivas ve Kahramanmaraş'ı da ekleyerek giriyoruz" dedi. 


Gayrimenkul sektörüne başarılı girişimciler kazandıran, Türkiye genelindeki yaygın franchise ağma sürekli yenilerini ekleyen RE/MAX, Anadolu'da daha da yayılmayı hedefliyor. Başta Kars olmak üzere Anadolu'da bulunan farklı illerden yoğun talep gördüklerini söyleyen RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon direktörü Gökhan Karahan; eklenen yeni franchiseların Kars, Ordu, Giresun, Sivas, Kahramanmaraş, Düzce ve Denizli'de bulunduğunu söyledi. Türkiye'de gayrimenkul sektörünün lideri RE/MAX, kurulduğu günden bu yana franchise ağını genişletiyor. Türkiye ve KKTC'nin 36 ilinde 243 şubesi bulunan RE/MAX, 2015 yılında büyük şehirlerde elde ettiği başarıyı Anadolu'ya da yansıtmayı hedefliyor. 


Karahan; "Diyarbakır ve Van'da girişimcilik seminerleri düzenledik ve büyük ilgi gördük. Çok kalabalıktı ve katılımcılar son derece interaktifti.Merak ettikleri tüm soruları yanıtlandırdık. Böyle bir ilgi bizim için çok umut vericiydi. Bayim Olur musun Fuarında Anadolu'dan gelen çok sayıda girişimci standımızı ziyaret etti ve 3 farklı ilden 3 girişimci ile el sıkıştık. Sırada da franchise vereceğimiz diğer iller var" dedi. Yaşanan bu iki örnekten sonra Anadolu'ya daha fazla yönelen RE/MAX Türkiye, buralarda girişimcilere yönelik çeşitli eğitimler düzenleyerek girişimci adaylarını bilinçlendirmeye devam ediyor. RE/MAX, Anadolu gelişim konsepti paralelinde, küçük şehirlerde yüzde 47'ye varan yatırım avantajı sağlayarak potansiyel girişimcilere destek olmayı hedefliyor. 


Sahip oldukları RE/MAX Akademi ile Gayrimenkul Danışmanları ile franchise ofis sahibi olan girişimcilerin ufkunu açacak ve vizyon katacak kurum içi eğitimler verdiklerini de anlatan Gökhan Karahan; "Eğitimlerimizde mesleki konular ve gayrimenkul pazarlaması ön planda olmakla beraber, Gayrimenkul Danışmanlarımızın ve ofis sahiplerimizin kişisel gelişiminde rol oynayacak pek çok konuda, iç motivasyondan planlamaya, işletmeden finansa akademik düzeyi yüksek ve kaliteli eğitimler veriyoruz. 


Yükselen bir meslek olan Gayrimenkul Danışmanlığını, tüketiciler nezdinde ayrıştırmanın yolu çok bilgili ve donanımlı olmaktan geçiyor. Biz de RE/MAX Türkiye olarak bu uğurda savaş veriyoruz. 

Farklı uzmanlık alanlarında profesyoneller yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle de örneğin ticari gayrimenkul alanında ABD'de yerleşik CCIM Enstitüsü ile işbirliği yaparak Ticari Gayrimenkul eğitimleri düzenlemeye başladık" dedi. 


Gayrimenkul sektörüyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Gökhan Karahan, 2015 yılında konut piyasasında satışların yüzde 6-10 oranında artış göstermesinin beklendiğini söyledi. "İlk 10 aylık verilere bakıldığında, 2014 yılında Türkiye'de bir önceki yıla kıyasla aynı seviyede konut satışı (yeni konut ve ikinci el) gerçekleştiğini görüyoruz. 2014 yılında iki seçim dönemi geçirdiğimizi göz önüne alırsak, gayrimenkul piyasasındaki canlılığın korunduğunu görmek gerçekten çok sevindirici. Kısaca, RE/MAX Ofislerinin ağırlıklı olarak aktif bulunduğu ikinci el konut piyasasında durum sağlıklı görünüyor. 2015 yılında konut fiyatlarında enflasyonun en az 3-4 puan üzerinde artış beklentimiz var. RE/MAX Türkiye olarak 2014 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 30 büyüdük ve 2015 yılı için de aynı oranda büyüme hedefimiz bulunuyor." 


'Gayrimenkul yatırımcılarının yüzü 2015'te de gülecek' 

Konutların ayrıca kıra yoluyla da her yıl yaklaşık yüzde 6 artı değer üretme potansiyeli olduğunu vurgulayan Karakah, sözlerini söyle sürdürdü: "Gayrimenkul yatırımcılarının 2015'te de yüzlerinin güleceğini söyleyebiliriz. Burada ortalama rakamlardan söz ediyoruz. Bazı konutlar daha az, bazı konutlar daha çok değer kazanacaktır. O yüzden, ister kendileri otursunlar, isterse de yatırım amaçlı satın alsınlar, konut  almayı düşünenlerin yapacakları yer secimi her halükarda önem kazanmaktadır. Çok sayıda inşaat projelerinin olduğu semtlerdeki konut arzının erimesi zaman almaktadır; ancak bu yeni bir durum değildir. Cazip fiyat avantajları buralarda orta vadede karlılığı sağlayabilmektedir. Uzun zamandır oturulan semtlerde ise değer artışları daha tahmin edilebilir düzeyde gerçekleşmektedir."


Hürses


Geri Dön