18 / 04 / 2024

Renault'dan Bursa'ya 100 milyon avroluk yatırım!

Renault'dan Bursa'ya 100 milyon avroluk yatırım!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Renault tarafından Bursa'da 100 milyon avroluk Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası kurulacağını söyledi.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Renault tarafından Türkiye'nin ilk Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikası'nın Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) kurulacağını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ bünyesinde inşa edilecek fabrikanın temeli atıldı. Varank, temel atma töreninde konuştu. 

Sektör için dev bir yatırımın yapıldığını söyleyen Varank, "Oyak Renault tarafından bugün temelleri atılan Yüksek Basınçlı Alüminyum Enjeksiyon Fabrikasının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu yatırım proje bazlı teşvik sistemi sayesinde gerçekleşti. Bu tesisle birlikte ülkemizde ilk defa alüminyum motor bloğu üretilecek. Bu bloklar Renault'nun hibrit araçlar için geliştirdiği yüksek teknolojili yeni nesil motorlarda kullanılacak ve üretimin büyük bir bölümü ihraç edilecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye yatırım yapan, üreten ve istihdama katkı sağlayan tüm firmaların çok kıymetli olduğuna değinen Varank, "Oyak Renault tarafından yapılan bu yatırımın ikinci önemli özelliğiyse yerlileştirme politikamıza olan desteğidir. Üretimde kullanılacak birçok ürün burada yapılacak ya da yerli yan sanayi üreticilerimizden temin edilecek. Bu sayede yerli kaynaklarımızdan mümkün olan en verimli şekilde faydalanabileceğiz. Biliyorsunuz, sanayide ara malı ithalatımız çok yüksek. Bu problemi aşmak adına yerlileştirme programını hayata geçirdik. Sunduğumuz tüm desteklerde bu programı merkeze alacağız. Böylelikle ithalata olan bağımlılığı azaltıp hem cari açığın düşmesine hem de dış kaynak ihtiyacının azaltılmasına fayda sağlayacağız. Ekonominin temelleri, reel sektördeki bu dönüşüm sayesinde daha da güçlenecek. Sağlıklı büyüme ve nitelikli istihdam artışıyla küresel ekonomide hak ettiğimiz sıralara yükseleceğiz. Bu yatırımı benim açımdan çok değerli kılan son özellik ise ülkemize ve ekonomiye duyulan güvenin somut bir göstergesi olması." ifadelerini kullandı.

Oyak ile 50 yıllık ortaklığın yenilendiğini ve 27 yıl daha iş birliğine devam edeceklerini söyleyen Renault Grubu Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure, "Renault Grubu Türkiye Cumhuriyeti'nin müthiş desteğiyle bu yeni fabrikayla 100 milyon avroluk yatırım yaptı. Hibrit motorlar yapacağız ve Türkiye'de bir ilk olacak. Burada 100'den fazla kişiye iş imkanı sunulacak. Oyak Renault Bursa Fabrikasının yüksek üretim performansı, Türkiye'de yeni projeler geliştirmemizin yolunu açıyor. Devam eden bu yatırımlar Oyak Renault Otomobil Fabrikaları çalışanlarımızın bilgi birikimi ve uzmanlığıyla birleşerek, Türkiye ekonomisine ve Renault Grubunun dünya çapındaki büyümesine katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi.

 

Oyak Renault, Bursa OSB'de fabrika kuracak!


Geri Dön