19 / 04 / 2024

Renovia İstanbul'da metrekaresi 5 bin 500 liraya!

Renovia İstanbul'da metrekaresi 5 bin 500 liraya!

Kadıköy'ün merakla beklenen projesi Renovia İstanbul satış öncesinde yabancı yatırımcılara tanıtıldı. Projede metrekare birim fiyatları 5 bin 500 lira ile 8 bin lira arasında olacak.




Kadıköy'ün merakla beklenen projesi Renovia İstanbul satış öncesinde yabancı yatırımcılara tanıtıldı. Yüksek yatırım değeriyle uzun zamandır dikkatleri üzerine çeken proje, şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı. Projede metrekare birim fiyatları 5 bin 500 lira ile 8 bin lira arasında olacak. Almanya merkezli Stern Immobilien AG ortaklığıyla hayata geçirilecek olan Renovia'nın mimari projesi, ödüllü mimarlık atölyelerinden Tabanlıoğlu tarafından hazırlandı. Soyut resmin öncülerinden Hollandalı ressam Piet Mondrian'dan esinlenen bir mimari anlayışın yorumlandığı projede, ana renklerin dışında yeşil doku ve açık alanlara öncelik tanındı. 


Bölgedeki toplam proje büyüklüğünün kendileri için 700 milyon liralık bir yatırım değeri taşıdığına değinen Vartaş Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata; "Alman ortaklarımızla birlikte gerçekleştireceğimiz projede, Hollanda ve Ortadoğu'dan ön talepler aldık. Bu alanın dışında, Yenisahra bölgesinde de projelerimiz olacak" dedi. 


YÜKSEK DUVARLARLA ÇEVRİLMİŞ SİTELERDEN OLUŞMAYACAK 

Tabanlıoğlu Mimarlık Atölyesi adına lansmana katılan Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ise yaptığı konuşmada; "Projeyi hazırlamaya başlamadan önce bölgede çok kapsamlı bir araştırma yaptık. Lokasyon olarak çok değerli bir konumda olması nedeniyle diğer yatırımcılarla da bir birliktelik oluşturarak, meydana çıkacak konutların yüksek duvarlarla çevrilmiş bir siteler kümesi olmaması gerektiğinin altını çizdik" dedi. 

Vartaş'ın Renovia Projesi'nin tanıtımına ünlü Kentbilimci Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp de katıldı. Projeyi çok beğendiğini dile getiren Alp; "Bölgede daha önce 6 metre genişliğinde dar sokaklar ayrılmıştı. Şimdi bu sokakların 12-18 metrelere çıkarılmış olduğunu görüyorum. Konumlandırmaya da hayli özen gösterilmiş. Zaten Tabanlıoğlu imzasının olması benim için yeterlidir" dedi. 


Büyüklükleri 48 metrekareden başlayan Renovia'da 1+1,2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor... 

Oldukça yüksek bir prim potansiyeli olan Vartaş Renovia Projesi'nin ilk etabı, 1.100 konut ve 4.400 metrekarelik ticari alandan oluşuyor. Şehir yaşantısına dair tüm detayları bünyesinde bulundu-, ran Renovia'nın mimarisinde ise Tabanlıoğlu Mimarlık'ın imzası bulunuyor. Proje; ticari üniteleri, sosyal alanları ve merkezinde konumlandırılan şehir parkı ölçeğindeki "Saklı Dünya"sı ile ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor.



Tünaydın




Geri Dön