20 / 04 / 2024

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Ressam İliçin Çetiner'in 100 yıllık evi restore ediliyor!

Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan Mehmet Bedel isimli vatandaş,  ressam ve gazeteci, İliçin Çetiner’in yaklaşık 100 yıllık evini satın aldı. Bedel, evi restore ederek kültür evine dönüştürecek.



40 yıldır Burdur'da sipsi yapımı ile uğraşan ve 2020 Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden 'Yaşayan İnsan Hazinesi' ödülünü alan Mehmet Bedel, 2009'da vefat eden Burdurlu ressam ve gazeteci İliçin Çetiner'in İnönü Mahallesi'ndeki evini varislerinden satın aldı. Sabah'ta yer alan habere göre; Bedel evi Kültür Bakanlığı'nın katkıları ile Kültür Evi olarak orijinaline uygun şekilde restore ettiriyor.

Ressam İliçin Çetiner in 100 yıllık evi restore ediliyor!

RESSAMDAN YADİGAR 

Bedel, "Burdur eski evlerinin örneklerinden birisi olan yaklaşık 100 yıllık iki katlı ahşap bu binayı rahmetli ressam İliçin Çetiner'in varislerinden satın aldım. Şu anda restorasyon çalışmalarım devam ediyor. Bitirdikten sonra da burayı Kültür Evi olarak halkımızın hizmetine sunacağım. Aynı zamanda İliçin Çetin'in resimlerini sergileyerek hatırasını yaşatacağım" şeklinde konuştu.

YÖRÜK KÜLTÜRÜ 

Yaklaşık olarak 35 yıldır her türlü müzik aleti, Yörüklerin kullandığı yaşam malzemeleri ve sosyal hayatta kullandığı eserleri biriktirdiğini ve evinin alt katındaki bir odada sergilediğini söyleyen Bedel, "Bu Kültür Evi tamamlanınca o malzemeleri de burada sergileyerek" dedi.

Burdur'a yeni hastane inşa ediliyor!


Geri Dön