29 / 03 / 2024

Ressam milletvekili Sabri Öztürk'ten 'TOKİ, sanat galerisi yapsın' çağrısı!

Ressam milletvekili Sabri Öztürk'ten 'TOKİ, sanat galerisi yapsın' çağrısı!

AK Parti Giresun Milletvekili Öztürk, "TOKİ'nin sanat galerileri yapması gerekiyor. O kadar büyük paralar harcanarak yatırımlar yapılıyor. Sanata da bu harcamaların milyonda birini ayırılması lazım" dedi...



Siyasetçi ve hukukçu kimliğinin yanında resme duyduğu ilgi ve açtığı kişisel sergileriyle bilinen AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Anadolu Ajansı'ndan Adem Balta'nın sorularını yanıtladı.

Öztürk, resim yapma merakının ilkokul yıllarında başladığını, öğretmeninin tavsiyesiyle babasının kamyonunu çizerek resim yapmaya başladığını söyledi. İlk resim sergisini ortaokul yıllarında Giresun'da açtığını ifade eden Öztürk, ressam olmasında öğretmenlerinin desteğinin çok büyük payı olduğunu belirtti.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandıktan sonra Viyana Akademisinde sürrealizm alanında çalışan ünlü ressam Erol Deneç'ten ders aldığını belirten Öztürk, "Gönüllü olarak bize ders verdi. Bir yıldan fazla desen dersleri aldım. Sonra Fatih'te kaldığım yurtta kişisel sergimi açtım" dedi.

Öztürk, İstanbul'daki öğrencilik yıllarında fırsat buldukça sanat galerilerini ve Beyoğlu'daki sergileri gezdiğini ifade ederekk, hukuk fakültesini bitirdikten sonra Giresun'a döndüğünü ve resim yapmaya devam ettiğini söyledi.

Ressam milletvekili Sabri Öztürk ten TOKİ, sanat galerisi yapsın çağrısı!

"Sanat, siyasetin panzehridir"

Sanatın insanlığın ortak paydası olduğunu söyleyen Öztürk, şunları söyledi;

"Herkesin aynı düşünceyi paylaşması hayatın doğasına aykırı ama tartışır ve görüş bildirirken de belli bir estetik ve zarafetten ayrılmamamız lazım, sanat  tam da bunu sağlıyor. Siyasetin gerilimini ve stresini ortadan kaldırmak... Ben, 'sanat siyasetin panzehridir' diyorum. Meclis çatısı altında açtığım sergi de bu amaca yönelikti. İnsanlar bilsin milletvekillerinin sadece tartışıp kavga etmediğini, sanatla uğraştığını, iyi şeyler yaptığını da bilsinler. Çok farklı düşüncelere sahip olsak da bizi birleştiren sanat, edebiyat ve spordur. Sanatla ilgili çalışmaları da öne çıkararak daha nezih bir ortamda ve iyi şartlarda siyasetimizi yapabiliriz. Siyasetle uğraşan milletvekili arkadaşımız aynı zamanda edebiyatla uğraşıyorsa, şiir, seyahat ve deneme yazısı yazıyorsa, karikatür çiziyorsa sanatın bir dalıyla uğraşıyorsa o insanın siyaset tarzı daha zarif ve estetik olacaktır. Bunun için herkesin sanatla uğraşmasını tasviye ediyorum."

Öztürk, TOKİ'nin ressamların çalışmalarını yayınladığını, bunun çok güzel bir adım olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi. Öztürk, "TOKİ'nin sanat galerileri yapması gerekiyor. O kadar büyük paralar harcanarak yatırımlar yapılıyor. Sanata da bu harcamaların milyonda birinin ayırılması lazım. TOKİ'nin sanat galerisi açması insanların sanata bakış açısını da değiştirecektir" ifadelerini kullandı. 

Öztürk, TOKİ'nin son zamanlarda yöresel mimariyi öne çıkaran projeler yaptığını, mimaride de estetik ve zarafetin öne çıkması gerektiğini de belirtti. 


Geri Dön