16 / 04 / 2024

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

Rıdvan Akgün: Konutta balon yok!

İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akgün, konut sektöründe balon olmadığını söyledi.



İzmir Emlak Kulübü Başkanı ve aynı zamanda RA Grup Gayrimenkul ve İnşaat Genel Müdürü Rıdvan Akgün, inşaat sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Akgün, boş arazilerde çeşitli projelerin yapıldığını ancak halkın para ödememesi durumunda tozlu raflarda kaldığını ifade etti.


Akgün, “Bu ülke ayakta kalmak için sıcak parayı değirmende üretecek değil ya inşaat sektörüne asılacak ve devlet sübvanse edecek. Asıldıkça sünen, sündükçe biriken sinerjiyi tüm yatırımların üstünde kılan ve mutasyona uğrayan sektör haline gelen, üretmeyi felsefe kabul eden bir sektördür inşaat sektörü. Üretimin daralmasıyla ticarete burnunu sokan ve en tatlı kar inşaat sektörü diyen farklı ihtisasların keş para mantığı sektörel kirliliği zirveye taşımıştır” şeklinde konuştu.


Yap-sat döneminden, sat-yap dönemine geçildiğini belirten Akgün, “Bunu keşfeden Türk Müteahhitlerimiz proje şirketleri son 10 yılda 5 misli artarak dünya rekoru kırdı. Üretilen konutların yarısı ile maliyeti kurtaran inşaat şirketleri diğer yarısına ciddi fiyatlar bindirerek Türkiye’de konut sektöründe bir arz oluşmasına sebebiyet verdiler. Yüksek fiyatlar yükledikleri konut, işyeri, bürolar satılmayınca kendilerine destek veren kurum ve kuruluşları topa tutarak şikayetçi olmaya başlayıp ne kadar bir süre içerisinde bu kadar geliştiklerini unuttular” ifadelerini kullandı.


Kaçak yapılar, gecekondular, yaşlanmış binaların yok hükmünde olduğunu söyleyen Akgün, “Bu da konut ihtiyacının 5 milyon sınırına dayandığının belgeseli değil belgesidir. Konut arzına bakacak olursak orta ölçekli konutlarda hiç stok gözükmemekte sadece 700 bin TL üzerinde değeri bulunan konutlarda alıcı beklenildiği gözlemlenmektedir. Durum böyle olunca Türkiye’de kim ne derse desin Konutta balon yoktur stok az ve yüksek rakamlıdır. Orta direğe uygun konut ihtiyacı çoktur” diye konuştu.




İlk Ses Gazetesi


Geri Dön