24 / 04 / 2024

Rıfat Hisaraklıoğlu: Dünyada 23 milyar dolarlık projemiz var!

Rıfat Hisaraklıoğlu: Dünyada 23 milyar dolarlık projemiz var!

TOBB Başkanı M. Rifat Hisaraklıoğlu, Türk inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotif ve stratejik sektörü olduğunu söyleyerek, "Türk müteahhitleri artık fasoncu değil" dedi.



Hisaroklıoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Mühendisleri Konfederasyonu (IMKON) tarafından düzenlenen "2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi"nde konuştu. Türk müteahhitlerinin katma değeri yüksek projelere imza attığına değinen Hisaroklıoğlu, "2001'de dünya genelinde Türk müteahhitlerinin elindeki toplam proje bedeli 3 milyar dolar iken, 2014'te bu rakam 23 milyar dolara ulaştı. Dünyada ilk 250'de yer alan şirket sayısı da 42" dedi. 


NÜFUSUN YÜZDE 601 ŞEHİRLERE 


İş dünyasının gündeminde üç ana konunun olduğunu belirten Hisaroklıoğlu, şunları söyledi: "Birincisi orta sınıfın hızla büyümesi. Bu da şehirleşmeye hız kazandırıyor. 10 yıl sonra dünya nüfusunun yüzde 60'ı şehirlerde yaşayacak, ikinci önemli korıu, küresel rekabette ülkelerin yerini şehirler alıyor. 

Zenginleşmek isteyen şehirler rekabette öne çıkmak zorunda. İşte bu nedenle "akıllı şehir" konseptine yönelme ihtiyao var. Üçüncü önemli konu, ülkeler arası rekabette girişimcilik ana unsur haline geliyor. Tüm ülkeler daha fazla girişimci yetiştirmek istiyor ve hatta girişimci ithal ediyor." 


İstanbul Ticaret


Geri Dön