29 / 03 / 2024

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi

'Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem, Yeni Hedefler' başlığı altında düzenlenen 2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi İstanbul Şişli’de gerçekleştirildi. Kongreye Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı...

Gökhan Taş: Fikirtepe konut fiyatları, Göztepe'yi geçecek!

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde konuşan Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Fiyat değerleri eşitlenecek ve Fikirtepe 5-10 yıl sonra Göztepe'nin önüne geçecek" ifadelerini kullandı.

Rıfat Hisaraklıoğlu: Dünyada 23 milyar dolarlık projemiz var!

TOBB Başkanı M. Rifat Hisaraklıoğlu, Türk inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotif ve stratejik sektörü olduğunu söyleyerek, "Türk müteahhitleri artık fasoncu değil" dedi.

Ömer Barata: Kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

Kentsel dönüşümün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe’deki en büyük projeyi yürüten Vartaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydetti..

Hüseyin Samut: Kentsel dönüşüm insan hayatına endeksli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu desteğiyle İstanbul Marriott Otel Şişli’de “2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” düzenlendi. Hüseyin Samut İstanbul Kentsel Dönüşüm Kongresi’ni değerlendirdi.

Kentsel dönüşümde daha cesur olunmalı!

Kentsel Dönüşüm’ün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe’deki en büyük projeyi yürüten VARTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydederek, “Daha cesur adımlar atılmalı” çağrısında bulundu.

Kentsel dönüşüm sosyolojik bir olay!

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde konuşan Kuyaş Genel Müdürü Salih Sağında, “ Dönüşüm oldukça hassas bir mesele. Yıkıp yenisi yapmak kentsel dönüşümün sadece küçük bir parçası. Buna sosyolojik bir olay olarak bakmak gerekiyor” dedi.

Kentsel dönüşümün tüm detayları konuşulacak!

Kentsel dönüşüm, 25 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak ‘Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Yeni Hedefler’ başlığı altında ‘2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde her yönüyle tartışılacak.

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 25 Şubat'ta!

Kentsel Dönüşüm Kongresi 25 Şubat’ta! “2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” için geri sayım başladı. “2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 25 Şubat'ta Marriott Hotel Şişli'de yapılacak.

Kripto para piyasasının yönü belli oldu! İşte öne çıkan gelişmeler!

Zor günler geçiren kripto paranın yönüyle ilgili öne çıkan gelişmeleri derledik. İşte piyasadaki son durum…

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euronun yönü belli oldu! Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak!

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel faiz kararları ile ilgili resmen açıklama yaptı. Açıklama sonrası euronun yönü belli oldu. Euro 19 gün sonra bakın böyle olacak!

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz! Hemen bakın!

Tapu sahipleri dikkat! Her yıl ödenen bu parayı ödemek zorunda değilsiniz... Siz de emlak vergisinden muaf olabilirsiniz... Hemen bakın...

Geri sayım başladı! Yarın doların yönü resmen böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan mesaj var!

Dolar kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Yatırımcılar doların ne kadar olacağını merak ederken, Amerika Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Doların yönü yarın resmen böyle olacak!

Doların 7 gün sonra yönü resmen böyle olacak! 1 doları bile olanlar koşun çabuk! Görmedim duymadım demeyin!

Dolar endeksi gün yükselişle başladı. Bunu gören yatırımcılar güncel dolar/TL kurunu araştırmaya başladı. Doların 7 gün sonra yönü resmen böyle olacak! 1 doları bile olanlar koşun çabuk! Görmedim duymadım demeyin!

Altın fiyatlarında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor! Altın öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamıyor

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Altın Fed'in faiz kararı ile sert düşüşe geçerken bugün altında 2,5 yıl sonra bir ilk yaşanıyor. Altın fiyatları öyle bir düştü ki görenler gözlerine inanamadı. Son dakika...

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan mektuplu Kanal İstanbul çıkışı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin büyükelçilere hitaben yazdığı mektupta "Ülkemizdeki yatırımcılar, Kanal İstanbul gibi her yönüyle dünya iklimine karşı bir hareket olan bu projeyi desteklememelidir." ifadelerini kullandı.

Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2020'de yapılan 1 milyon 499 bin 316 konut satışından, 483 bin 7’sinin kadınlar adına tescil edildiğini söyleyerek, "Konut satışlarında kadınların payı yüzde 32,2’e yükseldi" şeklinde konuştu.

Her yıl düğün sezonunda 110 bin konut alınıyor!

Düğün sezonu başladığında her yıl yaklaşık 550-600 bin çift evleniyor ve 110 bin çift konut satın alıyor...

İBB'den her yönüyle Kanal İstanbul kitabı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Kültür A.Ş. tarafından çıkarılan Kanal İstanbul kitabı için 17 farklı disiplinden 29 bilim insanı çalışma yürüttü. Kitabın editörlüğünü Prof. Dr. Derin Orhon, Prof. Dr. Seval Sözen ve Prof. Dr. Naci Görür üstlendi. 

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ulaştırma ve alt yapı yatırımları her yönüyle çok önemli" dedi...

Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürmek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Hedefimiz her yıl 300 bin konut dönüştürerek, 5 yılda acil öncelikli 1 buçuk milyon konutun dönüşümünü sağlamaktır" dedi.

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi Haberi

2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi


'Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem, Yeni Hedefler' başlığı altında düzenlenen 2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi İstanbul Şişli’de gerçekleştirildi.


2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi, Şişli’de bulunan Marriott Otel'de gerçekleşti. Kongrenin açılış konuşmalarını İMB Başkanı Halil İbrahim Abdik, ULI Başkanı Haluk Sur, İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptı.


Kentsel dönüşümün ismini halkın koyduğunu ifade eden Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen, "Devlet tek başına dönüşüm yapamaz. Ya hep beraber bir olup yapacağız ya da hiç kimse yapamayacak. 1999 depreminde yaşadığımız kayıplar bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu acı bir şekilde gözler önüne sererken Van depremi son nokta oldu. Kentsel dönüşümde master planlı çalışmak en sağlıklısı. Mesela Kilis'in dönüşümü...