19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde daha cesur olunmalı!

Kentsel dönüşümde daha cesur olunmalı!

Kentsel Dönüşüm’ün sembol bölgesi İstanbul Fikirtepe’deki en büyük projeyi yürüten VARTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, 4 yıldır devam eden sürecin hızlandırılması gerektiğini kaydederek, “Daha cesur adımlar atılmalı” çağrısında bulundu.



2. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi İstanbul’da yapıldı. Gayrimenkul sektörünün öncü  kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve  Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedad Gürgen de hazır bulundu. 


Atlas Conceptia Yönetim Kurulu Başkanı Tavit Köletavitoğlu’nun başkanlığını yaptığı Gayrimenkul ve İnşaat Sektörünün Kentsel Dönüşüme Bakışı, Önerileri ve Planları başlıklı oturumda konuşan VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, “Kentsel Dönüşüm’de daha cesaretli adımlar atılmalı” dedi. 

Kentsel Dönüşüm’ü tek merkezden yönetebilmenin mümkün olmadığını vurgulayan Barata, “Kentsel dönüşümde çözüm odaklı olmamız ve sorunları konuşmamız gerekiyor. Kentsel dönüşüm her ilin kendi büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile yani yerel bir yaklaşımla yürütülmesi halinde daha hızlı adımlar atılarak ilerlenebileceğine inanıyorum” diye konuştu. 


Barata şöyle konuştu: “Kentsel Dönüşüm demirden leblebi, çiğneyip lokmasını yutabilene helal olsun. Kentsel Dönüşüm’de meseleyi sadece vatandaşla müteahhitin çözmesi mümkün değil. Bir tarafta kamu da olmalı. 2011 yılının Mart ayında bu işe başladık. 48 ay çok sancılı bir süreç yaşadık. 3 metrekare yerine 2 milyon TL isteyenler oldu. Kamulaştırma yapıldı ama yetmiyor. Mevzuata göre bir de tapu davası açmak gerekiyor. Bu sürecin hızlanması tapu tevhidinin resen yapılması lazım. Daha cesaretli adımlar atılmalı.” 



Geri Dön