29 / 03 / 2024

Rıfat Yüzbaşıgil: Teknik bilgileri sürekli olarak güncellemek gerek!

Rıfat Yüzbaşıgil: Teknik bilgileri sürekli olarak güncellemek gerek!

Öğrencilerle bir araya gelen İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil inşaat mühendisinin görevinin sağlam ve yaşanabilir yapılar üretmesinin yanında ekonomi ile teknoloji arasında bir köprü kurmak olduğunu dile getirdi.



Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Genç İnşaat Mühendisleri İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil oldu. KTÜ Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Tan ve Selçuk Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman Nuri Çelik'in de hazır bulunduğu derse konuşmacı olarak katılan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Rıfat Yüzbaşıgil, inşaat mühendisinin en önemli vazifesinin olan sağlam ve yaşanılabilir yapılar üretmesinin yanında  teknolojiyi toplumun ihtiyaçları ve mali meselelerle ilişkili olarak değerlendirerek ekonomi ile teknoloji arasında bir köprü kurmak olduğunu dile getiren Yüzbaşıgil, İnşaat mühendisinin teknik bilgilerini sürekli olarak güncellemesi gerektiğini kaydetti.


Yüzbaşıgil, ''Düzenlenen meslek içi eğitim seminerleri ve organize edilen teknik gezilerle meslektaşlarımızın daha donanımlı hale gelmesi için çalışmalar yürütmekteyiz'' dedi.


Yüzbaşıgil, Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Handan Kamış'ı da makamında ziyaret etti.


Konya'nın Sesi


Geri Dön